Átigazolási hírek: Hová szerződik Morgan Schneiderlin?


A WBA közbelép

A West Brom is beszállt a licitbe, amely a Manchester United kegyvesztett középpályásáért, Morgan Schneiderlinért zajlik. Korábban ugye az Everton került szóba a játékossal kapcsolatban, hiszen egykori edzője, Ronald Koeman jelenleg ott dolgozik.

A francia válogatott Schneiderlin 2015-ben igazolt Manchesterbe, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ugyanakkor bőven van benne potenciál, így nem csoda, hogy Koeman mellett Tony Pulis is kész lenne érte alsó hangon 18 millió fontot fizetni.

Schneiderlin egy évvel ezelőtt ugyan 24 millió fontért került az Old Traffordra, de mivel José Mourinho nem játszatja, így nem volna különösebben meglepő, ha januárban eladnák.

 

Joe Hart Liverpoolban?

Angol sajtóhírek szerint a Liverpool fölvette a kapcsolatot Joe Harttal, aki jelenleg a Manchester City kötelékébe tartozik, de Torinóban van kölcsönben. A szezon végéig minden bizonnyal ott marad, de nyáron Liverpoolba igazolhat – igaz, Serie A klubok is erősen érdeklődnek utána.

Idén nyáron Pep Guardiola elég világossá tette, hogy nem akar Harttal együtt dolgozni, úgyhogy a klubváltás borítékolható a kapus részéről.

 

A City-nél januárban újra kinyílik a pénzcsap

A hírek szerint a Manchester City-nél Virgil van Dijk leigazolásával erősítenék meg a védelmet. Pep Guardiola attól sem riad vissza, hogy akár 50 millió fontot fizessen érte a Southamptonnak. A klub azért kér érte ennyit, mert a szerződése szerint Dijk árának jelentős részét előző csapata, a Celtic kapná. 

Egyébként meg egy klasszis középhátvédről van szó, aki pillanatok alatt fölvette a Premier League ritmusát és az őszi szezon egyik legjobb teljesítményével rukkolt elő.