Átigazolási hírek: Courtois helyettesét keresi a Chelsea


Courtois mellé érkezhet kapus

Már régóta szó van arról, hogy Antonio Conte szeretne egy második számú kapust szerződtetni Thibaut Courtois mögé. Próbálkoztak már a Celtic hálóját védő Craig Gordonnál, de az ajánlatukat visszautasították. Mellette még a PSG kapusa, Salvatore Sirigu van még képben.

Az olasz hálóőr jelenleg Sevillában van kölcsönben, de mindössze háromszor kapott lehetőséget ebben a szezonban. Éppen ezért hajlik arra, hogy a Premier League-be szerződjön.

Az ára sem túl húzós, nagyjából három millió fontot kéne érte kifizetnie a Chelsea-nek, ráadásul van már tapasztalata is. Conte egyébként azért is forszírozza a kapus megvásárlását, mert könnyen előfordulhat, hogy Courtois a Real Madridban folytatja. Ebben az esetben az olasz válogatott Sirigu egyből elsőszámú kapussá avanzsálhat.

 

Klopp bedobott egy nevet

A napnál is világosabb, hogy Sadio Mane nélkül a Liverpool támadójátéka finoman szólva sem az igazi. A szenegáli csatár az Afrika Kupa szereplés miatt jó pár meccset kihagyott most és dinamizmusa nagyon hiányzik elölről. 

Jürgen Klopp még az átigazolási szezon lezárulta előtt támadót vinne Liverpoolba, hogy Manét pótolni lehessen, ha éppen nem áll rendelkezésre. A szóban forgó játékos a nigériai Henry Onyekuru volna, akinek nevével eddig nem igazán találkozhattunk. 

A 19 éves csatár Belgiumban futballozik és a Celtic már tett érte egy 1 millió fontos ajánlatot. Igencsak gólerősnek tűnik, legalábbis az AS Eupen csapatában minden második meccsen betalál.

 

Széthordják a Hull City-t?

A Hull nem csak a kiesés ellen küzd, de a játékosai megtartása is komoly kihívást jelent a klubnak. Jake Livermore távozása után (West Brom) most Andy Robertson hagyhatja ott az együttest. A 10 millió fontra taksált balhátvédet a Burnley viheti napokon belül.