Átigazolási hírek: Az Ajax fiatal támadójában látja a jövőt az Arsenal


Csatár kell az Ágyúsoknak

Olivier Giroud egy szerethető játékos – bár ezzel a kijelentéssel valószínűleg sokan vitatkoznának –viszont nem az a típusú futballista, aki egyedül vinne a hátán egy egész csapatot, mondjuk egészen egy bajnoki címig. Így aztán nem meglepő, hogy az Arsenal egy gólerős csatár után kutat.

A hírek szerint már meg is találták a megfelelő játékost Arkadiusz Milik személyében. Hogy kicsoda? Nos, ő az Ajax fiatal csatára, aki 69 holland bajnokin 42 gólt szerzett már, a legutóbbi két szezonban 0,6-os gólátlagot produkált mérkőzésenként. Ez jobb mutató, mint bárkié az Arsenalból ebben a tekintetben. 

Igaz, erre a produkcióra sokan legyintenek, hogy a holland első osztályban ez nem olyan nagy szám. Ugyanakkor gondoljunk csak bele, hogy egy 22 éves, fiatal játékosról van szó, aki még rengeteget fejlődhet. Nem véletlen, hogy az Ágyúsok mellett a Liverpool és a Barcelona is erősen érdeklődik iránta.

 

Bilbaóból Manchesterbe?

Ideje megbarátkoznunk Aymeric Laporte nevével, ugyanis a 21 éves védő igen szép jövő előtt áll. Úgy, hírlik a Manchester City már megállapodott az Athletic Club Bilbaóval a hátvéd megvásárlásáról és mintegy 40 millió fontot kasszíroznak érte a baszkok.

Guardiola úgy hiszi, hogy a fiatal francia – aki nem mellesleg már több mint 100 felnőtt bajnokin van túl – tökéletes párt alkothat Vincent Kompany-val a védelemben.

 

Klopp Barcelona felé tekintget

Úgy fest, hogy Marc Bartra neve minden átigazolási szezonban szóba kerül Angliában. Most éppen a Liverpoollal hozták hírbe a Barcelona ifjú játékosát.

Bartra 25 éves és eléggé tapasztalt már, hiszen a világ egyik legjobb klubjában játszik. Eddig nem igazán gondolkodott az eligazolásban, de az is igaz, hogy a Pique-Mascherano páros mellett elég nehéz lehetőséghez jutni.