Human Grocery Store: Xabi Alonso vagy Gylfi köt ki Liverpoolban?


A Luis Suárez-sztori valószínűleg a nyár nagy részében terítéken lesz, ugyanis most ügynökén, Pere Guardiolán keresztül közölte a klubbal a botrányhős, hogy a Bajnokok Ligájában akar futballozni, ugyanakkor egyelőre még nem nyújtott be átigazolási kérelmet. Mindez azok után történt, hogy otthon Dél-Amerikában folyamatosan azt kommunikálja, hogy mennyire rühelli Angliát, illetve azok után, hogy Liverpoolban a röhögéstől fuldokolva utasították vissza az Arsenal 30 millió fontos kamuajánlatát az uruguayi támadóért, amivel valószínűleg csak a Real vezetőségét akarják meggyőzni arról, hogy ők azért annyira nincsenek kétségbeesve rászorulva Gonzalo Higuaínra, akinek a sorsáról még mindig nem sikerült megyegyezniük – Pérez és Ancelotti most kitalálták, hogy meg akarják győzni az argentin csatárt a maradásról. Azonban ha marad is Higuaín, egy támadó érkezése akkor is várható Madridban, és amennyiben lecsúsznak Cavaniról – most épp a PSG tűnik befutónak –, és alternatív megoldást sem találnak ki, könnyen lehet, hogy az átigazolási időszak utolsó napjaiban kedvezőbb áron próbálják meg behúzni Suárezt. A Liverpool álláspontja egyébként az, hogy eszük ágában sincs eladni a saltói vámpírt, bár ez egy 50 millió font körüli ajánlat beérkezése esetén nyilvánvalóan alapvetően változna.


Miután a Vörösök lecsúsztak a végül Dortmundban kikötő Henrikh Mkhitaryanról, tovább nézelődnek középpályájuk megerősítése céljából, és ugye akkor már rögtön képbe kerül Xabi Alonso, akit Madridba szerződése óta minden nyáron hírbe hoznak korábbi klubjával. A baszk fedezetről köztudott, hogy imádott Liverpoolban játszani, és továbbra is erős kötelék fűzi az Anfield Roadhoz, de hasonló szálakkal kötődik José Mourinhóhoz is, akivel remekül tudott együtt dolgozni Madridban, és aki nagyon szeretné Chelsea-kékben látni a mélységi irányítót. Bármelyik megoldás izgalmas lehet Alonso és a futballszurkolók számára, illetve az is, ahogyan Carlo Ancelotti végleg új Pirlót csinál belőle – ez utóbbira tippelek.


Tipp: Xabi Alonso ezen a nyáron marad Madridban @ 1.12


Ha Alonso nem, akkor Gylfi Sigurdsson bővítheti Brendan Rodgers lehetőségeit a pálya közepén. Az az akkor még a Hoffenheim tulajdonának számító izlandi támadó középpályást már tavaly nyáron hozta volna magával Walesből az észak-ír edző, de a Tottenham az utolsó pillanatban kitalálta, hogy neki is kell Gylfi, és egy valag pénzzel el is csábították Thór (egyik?) legjobban focizó gyermekét, viszont mivel Dempsey-t is lenyúlták a Liverpool orra ellől, aztán ugyanezt tették januárban Holtbyval is, most már nem nagyon van hova beférnie az izlandinak abba a támadósorba, amelyben még Gareth Bale és Aaron Lennon is szerepel. Ebben a szituációban pedig felléphet a Liverpool, amely a tavalyi 8 millió fontos vételárnál jóval alacsonyabb összegért is megszerezheti a játékost, na persze csak ha a Swansea City nem ígér rá az ajánlatra – mivel Gylfi jól érezte magát Walesben, illetve mivel a Hattyúk indulnak az Európa Ligában, nem úgy a Liverpool, még ez sem tűnik a valóságtól teljesen elrugaszkodott ötletnek, de úgy vélem, Rodgers ezúttal nem szalasztja el a lehetőséget, hogy megszerezze egyik kedvenc emberét, a mindhárom támadó középpályás poszton bevethető labdarúgót.


Tipp: Gylfi Sigurdsson ezen a nyáron a Liverpoolhoz szerződik @ 3.75


Följebb szó esett egy esetleges visszatérésről a PL-be, pletykálnak egy másikról is, ugyanis a Marseille egyelőre még nem tudja, hogy a Queens Park Rangers mihez kezd majd az előző szezont az Olympique-ben kölcsönben töltő Joey Bartonnal. A franciák tervei között szerepel a játékos megvásárlása, és Barton is szívesen játszana továbbra is a Földközi-tenger partján, de a QPR megteheti, hogy visszahívja a balhés játékost, amennyiben úgy ítélték meg, hogy nélküle túl unalmas az élet a Loftus Roadon...


Tipp: Joey Barton ezen a nyáron a Marseille-ben folytatja @ 1.40


A nyár közepe nem nagyon kedvez a futball vagy a tenisz rajongóinak, így itt a lehetőség, hogy jobban teljen az idő mire a kedvenc bajnokságaid újra elindulnak! Fogadj minél több sportágra, hogy minél nagyobb bónuszt zsebelhess be: július minden hetében 5000Ft bónuszra tehetsz szert!