Human Grocery Store: Suárezé a nyár sagája, Bale-é lesz a rekord


Miközben a Luis Suárez-féle történet kezd sagává nyúlni annak köszönhetően, hogy a Liverpool továbbra is makacsul elutasítja az érte benyújtott Arsenalos ajánlatokat, Arsene Wenger pedig hajlandó apránként, de folyamatosan emelni, a Real Madrid igyekszik tenni róla, hogy ne is ez a történet legyen a nyár transzfer-sztorija. Eredetileg azt hihettük, hogy Florentino Pérez (egyik?) első számú célpontja az uruguayi lehet, és a játékos maga is nyilatkozta többször, hogy számára a La Liga és a Real Madrid jelenti álmai netovábbját (legalábbis pillanatnyilag...), de a királyiaktól továbbra sem érkezett ajánlat a dél-amerikai bajkeverőért, pedig őszintén megvallva, abszolút beleillik annak a csapatnak a profiljába, amelyik Sergio Ramost, Pepét vagy Cristiano Ronaldót is foglalkoztatja.

Ez persze nem jelenti azt, hogy legkésőbb augusztus végén nem indítanak majd támadást Suárez megszerzéséért, csak nehogy addigra késő legyen. Közben sokkal nagyobb szabású tervet dédelget Pérez, ugyanis már 100 millió euró körüli összegről is beszélnek Gareth Bale-lel kapcsolatban, azok után, hogy Daniel Levy, a Tottenham elnöke a 86 millió fontos ajánlatot csípőből visszautasította a walesi szélsőért – az ugyanis euróban még nem rekord, a font-euró arány változása miatt ugyanis a Cristiano Ronaldóért 2009-ben kifizetett 80 millió fontnyi összeg akkor még 93.9 millió eurót ért, ez a mostani 86 millió fontos/93 millió eurós ajánlat pedig még nem elég grandiózus Levy egójának, mivel ő világrekordot akar.

Szóval úgy tűnik, hogy a megegyezés Bale ügyében – aki kijelentette, hogy Madridban szeretné folytatni –, csak napok és centek kérdése, így ő lehet a Madrid galaktikusa erre a nyárra, ez pedig egyben akár azt is jelentheti, hogy Luis Suárez ezen a nyáron nem szerepel top prioritásként Carlo Ancelotti és Florentino Pérez tervei között. Ugyanakkor, bármilyen felállást is varázsoljon elő Ancelotti, a keretbe továbbra is szükség van még egy igazi középcsatárra Benzema mellé, így ezt a pozíciót valamilyen, Suáreznél olcsóbb megoldással még le kell fednie a Blancók vezetőségének. Ez viszont azt is jelentheti, hogy Suáreznek csak az Arsenal marad mint menekülőút, az uruguayi ugyanis úgy tűnik, nincs messze attól, hogy nyíltan kimondja: nem a Liverpoolban akarja folytatni. Bár, az egyenesség nem tartozik a fő erényei közé – ez az Evra-ügy vizsgálata során kiderült –, annyival talán tartozik jelenlegi klubjának, amely minden körülmények közepette kiállt mellette, hogy őszintén és gyorsan a tudomásukra hozza, ha tényleg menni akar.

John W. Henryék persze egyelőre füves bagázsnak nézik a 40 millió és egy fontot kínáló Wengeréket, akik azt hitték, hogy ezzel a ravasz lépéssel majd aktiválnak valami titkos záradékot Suárez szerződésében, de végül hoppon maradtak – legalábbis egyelőre. A Liverpool tulajdonosa eleve nem egy ijedős, amerikai csávó, aki viszont könnyen lehet, hogy méginkább bevadul, látva azt, hogy Levy milyen összeget kér Bale-ért. Ez viszont nagyon úgy néz ki, hogy végül csak arra lesz jó, hogy Suárez átigazolási kérelmet nyújtson be, amennyiben úgy érzi, hogy a két klub már túl régóta szórakozik egymással, és így kényszeritse ki azt, hogy leléphessen Liverpoolból.

Liverpoolból, ahol neki közönségkedvencként borzasztó rossz lehetett lehúzni két és fél évet. Miután többször kijelentette, hogy mennyire jól érzi magát családjával együtt a városban és eleve a csapatnál, majd elkezdte azt a vonalat meglovagolni, hogy mennyire gonoszul bánik vele az angol sajtó meg az FA, és gondolkodik a külföldre igazoláson. Ugye, mindenkinek nyilvánvaló, hogy nem csak a pénzért menne Londonba? Ahonnan nyilvánvalóan az első adandó alkalommal le fog lépni Madridba, tehát lehet majd új Thierry Henryként üdvözölni, de szerintem baromira nem úgy fog onnan távozni – persze, ne nekem legyen igazam, legyen belőle klubikon, és nőjön be a feje lágya, mert ezzel csak nyerne a foci.

Tipp: Suárez az Arsenalba @ 2.00, Bale a Real Madridba igazol @ 1.60 (mindkettő ezen a nyáron)
 

Utazz a világbajnokságra! Játssz nálunk és utazz egy barátoddal Brazíliába a világbajnokság döntőjére! A díj tartalmazza az utazás költségét, 4 éjszaka szállást és 2 jegyet a döntőre. Ezen felül pedig 1000€ is kiosztásra kerül hetente!