Human Grocery Store: Suárez tényleg a Bernabeuban köt ki?


A Real Madrid megkerülhetetlen, ha átigazolásokról beszélünk, de egyelőre némiképp sötétben tapogatózunk, ugyanis amíg nem tisztázott az új vezetőedző személye, addig sokkal nehezebb megtippelni a jelenlegi keretben található, és a kiszemelt játékosok sorsát. Saját bejelentése után, miszerint távozni óhajt ezen a nyáron, több, mint valószínű, hogy Gonzalo Higuaín máshol folytatja, így mindenképpen szüksége lesz egy csatárra a blancók leendő trénerének. Robert Lewandowski (7.00 és 1.07 a szorzó arra, hogy a Realba igazol, vagy sem) és Luis Suárez (1.75 és 1.95) neve merült fel a leggyakrabban, mint a Real lehetséges új csatára, és míg Lewandowskihoz foggal körömmel ragaszkodik a Dortmund – legalábbis ezen a nyáron még nem akarják elengedni, és pláne nem a Bayernhez –, addig Suárez egy hatalmas kérdőjel.

Mivel az uruguayi és családja kiválóan érzi magát Liverpoolban, jó a kapcsolata edzőjével, csapattrásaival és a szurkolókkal is, és annak ellenére, hogy botrányai és rendszeresen érkező eltiltásai miatt kis túlzással legalább annyit árt csapatának, mint amennyit használ, a klub mindenképpen meg szeretné tartani a játékost. (A játékost, aki miatt rengeteg szurkoló leül megnézni a meccset, na persze, ha éppen nincs eltiltva.) Igaz, nem minden áron, hiszen egy ötvenmillió font feletti ajánlat valószínűleg betalálhat, mivel abból a pénzből Brendan Rodgers két-három minőségi futballistát is vehet – már, ha van gusztusuk Liverpoolba igazolni, és gyakran elhangzik Suárez megtartása melletti érvként az, hogy létfontosságú ahhoz, hogy elit játékosok számára reális célpont legyen az Anfield Road, a címer ugyanis önmagában jelenleg kevés.

Suárez nyilatkozataiból is nehéz kiolvasni a játékos szándékait, hiszen gyakran emlegeti, hogy mennyire unfair, ahogy a sajtó bánik vele, ugyanakkor rendre hangoztatja, hogy nagyon jól érzi magát Liverpoolban, és még maradna. A Real Madrid azonban ha meg akar szerezni valakit, akkor azt általában meg is szerzi, a Liverpool pedig mindenképpen jól jár – kivéve egy utolsó napos transzferrel, mint tavaly –, és logikus is lenne, ha megválnának legkorábban szeptemberben bevethető csatáruktól. Az oddszok mindenesetre abba a lehetséges jövőbe mutatnak, ahol Florentino Pérez újabb monstre igazolása Suárez lesz, és belegondolni is félelmetes, hogy mikre lehet képes C. Ronaldo és Suárez egy támadósorban – már, ha a Manchester United nem csábítja vissza egykori játékosát, mert többször volt szó erről a lehetőségről is. (Ebben az esetben viszont Suárez megszerzése gyakorlatilag kötelező feladat Pérez számára.)

Siem de Jong, az Ajax 24 éves kapitányának neve rendre előkerül olyan csapatoknál is, mint a Liverpool vagy a Tottenham Hotspur, és főleg azok után keltette fel a PL csapatainak érdeklődését, hogy a BL csoportmeccsein az ősszel két találkozón három gólt lőtt a Manchester Citynek. Mégis, a legvalószínűbbnek az tűnik, hogy a holland válogatott középpályás a szomszédban, a Bundesligában talál új csapatra ezen a nyáron – Mario Götze távozása után például nagyon jól jönne a Dortmundnak, még akkor is, ha nem ugyanarról a típusú játékosról beszélünk, hiszen De Jong inkább a klasszikus középső támadó középpályáshoz hasonló, ha tetszik, tízes poszton érzi jól magát, a széleken nem szokott feltűnni, de könnyű őt elképzelni például a Schalke mezében is. Ugyanakkor, mondjuk, Suárez távozása esetén a Liverpool támadószekciójában is találna neki helyet Brendan Rodgers – Sturridge személyében ugyanis elvileg megvan a centere, és noha Coutinho igazán középen érzi jól magát, a szélről is veszélyes tud lenni, arról nem is beszélve, hogy De Jong egy lépéssel hátrébb akár Steve Gerrard mellett is játszhat.

Konzervatív tipp: Suárez NEM igazol a R. Madridba @ 1.95 & De Jong a Bundesligába igazol @ 2.00
(mindkettő ezen a nyáron)

Bevállalós tipp: Suárez a R. Madridba igazol @ 1.75 & De Jong az angol Premier League-be igazol @ 4.00
(mindkettő ezen a nyáron)