Human Grocery Store: felfordulás a PL-ben


Nem Luis Suárez az egyetlen nagy név, aki szóba kerül, mint potenciális távozó a PL-ben, ugyanis a három élcsapatnál bekövetkezett menedzserváltás alaposan felrúghatja a keretek összetételét, kisebb játékoskeringőt beindítva – tiszta NB I.

Itt van mindjárt Carlos Tévez, akinek a megítélése vegyes, hiszen komoly szerepet játszott a City bajnoki címben végződő szezonjában, de korábban volt, hogy összeveszett Mancinivel, és kikerült a keretből. Egy ideje már terítéken van a távozása, és a váltás az ő átigazolását is jelentheti, de mivel folyamatosan a csapat hasznára tudott lenni, mégsem egyértelmű, hogy kifelé állna a rúdja. A múlt héten hivatalosan is kinevezett chilei menedzser, Manuel Pellegrini ugyanis könnyen lehet, hogy ragaszkodni fog a dél-amerikai támadóhoz, így korántsem biztos, hogy a City ezen a nyáron túlad Ribéry köpcös unokaöccsén – ha Manchesterben marad, az 2.30-szoros pénzt fizet, régóta képben van a Milan (@ 2.50) és a Juve is @ 3.00), de a komolyabb pénzfröccsel feturbózótt Monacóval is szóba hoznak szinte minden játékost (@ 11.00) mostanában.

Manchester másik felében szintén évek óta emlegetik Wayne Rooney esetleges távozását, és a nyár egyik legérdekesebb kérdése, hogy Wazza vajon az általa korábban diktárornak kikiáltott David Moyes vezetése alatt is marad-e az Old Traffordon (@ 1.45) – az Evertonnál már dolgoztak együtt Rooney MU-ba igazolása előtt –, vagy úgy gondolja, hogy végre eljött számára az idő, hogy kipróbálja magát külföldön? A PSG-ben (@ 4.50) szívesen megnéznék egy Ibra-Rooney csatársort, de érdekes módon a Bayern München és a Borussia Dortmund (@ 7.00) csapataival kapcoslatban is felmerült már a neve. Persze, befutó lehet a José Mourinho vezette Chelsea is (@ 5.00), Abramovics ugyanis már régóta szívesen látná kékben a dokkok Ronaldóját, és ott szükség lehet még csatárra.

Persze, könnyen lehet, hogy Mourinho elboldogul Demba Bával és a WBA-tól visszatérő Lukakuval, illetve belőle még azt is kinézzük, hogy a keze alatt Fernando Torres is újra úgy mutat majd, mint egy csatár (1.35-szörös pénzt fizet El Nino maradása ezen a nyáron). Torresszel kapcsolatban egyébként, főleg Benítez miatt, a Napoliról (@ 4.00) szoktak beszélni, én azonban nem kívánom szegény gyereknek, hogy Olaszországban ábránduljon ki végleg ebből a játékból. A Barca (@ 7.00) már értelmesebb választás lehetne, pláne hogy Tito Vilanova némiképp más elképzeléssel, direktebb módon játszatja a csapatot, mint annak idején Pep, vagy Del Bosque a válogatottat, viszont mivel most adtak ki Neymarért egy kisebb Formula–1-es csapat éves költségvetésének megfelelő összeget, illetve mivel amúgy is zsúfoltság van náluk a csatársorban, ami miatt pár embertől meg kell majd szabadulniuk, nem tűnik valószínűnek, hogy ezen a nyáron beruháznának egy két lábon járó zsákbamacskára.

Miközben úgy tűnik, hogy a Liverpool egy húszmilliós buktát elkönyvelve meg tud szabadulni Andy Carrolltól (mindössze 1.15-ös oddsszal adják, hogy végleg a West Hamnél marad), a kikötőváros másik csapata, az Everton azon dolgozik, hogy a Unitedhez távozó Moyes helyére a Wigantől érkező Roberto Martínez is számolhasson a csapat kulcsemberével, Marouane Fellainivel. Moyes nagyon szeretné őt vinni magával az Old Traffordra (@ 3.00), és Arséne Wenger is szemet vetett rá (@ 2.85), viszont úgy tűnik, a nyakigláb belga egy szezont (vagy egy félszezont?) még mindenképpen  eltölt a Goodison Parkban (@ 1.30). A Tottenham hasonló cipőben jár, a londoniak ugyanis Gareth Bale megtartásán (@ 1.57) dolgoznak, sőt idén már ki is jelentették a klubnál, hogy a ballábas játékos ezen a nyáron semmiképpen nem fog távozni, de én meg valószínűnek tartom, hogy vagy őt vagy Luis Suárezt mindenképpen meg foja szerezni Florentino Pérez (@ 1.90-nel adják Bale Madridba igazolását) – hát még ha úgy alakul, hogy Cristiano Ronaldót végül elengedik a Unitedhez (@ 4.00).

Lehetséges érkezőkről még nem nagyon volt szó, de mindenképpen meg kell említeni pár Barca-támadót, ugyanis a katalánoknál erősen létszámon felül vannak a csatárok. Cesc Fabregas Arsenalba való visszatérése (@ 4.00) folyamatosan téma, és idén fel is erősödtek az ezzel a transzferrel kapcsolatos hangok, de jelenleg éppen sokoldalúságát bizonyítja a Konföderációs Kupán, így valószínűnek tartom, hogy Vilanova még használni szeretné (@ 1.15). Nem úgy a Messi árnyékában szenvedő David Villát, aki valószínűleg távozik a Camp Nouból, és noha korábban sokszor emlegettég vele kapcsolatban a Liverpoolt (@ 15.00), mint lehetséges végállomást, egyelőre a Tottenham tűnik befutónak (@ 2.10), de az ő neve is ott van Wenger kívánságlistáján (@ 4.00), és még az is benne van a pakliban, hogy a Barca végül megtartja (@ 3.00), bár én ezt nem tartom valószínűnek.

Tipp: David Villa a nyáron az Arsenalba igazol @ 4.00