Human Grocery Store: egyre kellemetlenebb a Suárez-sztori


Az a bizonyos záradék Luis Suárez szerződésében arról szól, hogy 40 millió font fölötti összegnek kell beérkeznie ahhoz, hogy a Liverpool egyáltalán tárgyalást kezdjen bármilyen kérővel, és erről a játékost is értesítenie kell. Suárezék ezt persze úgy értelmezik, hogy ez kivásárlási árat jelent, az alapján, hogy a klubvezetés tavaly nyáron állítólag szóbeli ígéretet tett arra vonatkozólag, hogy ha nem jön össze a Poolnak a BL-szereplés kiharcolása, akkor egy nagy európai klubtól érkező ajánlat esetén elengedik.

Suárez és bandája a játékosszövetség (PFA) támogatásának tudatában kész a Premier League elé vinni az ügyet, csak ezzel az a baj, hogy ebben az esetben tuti, hogy nem születik döntés az aktuális átigazolási időszakban, illetve, hogy még Gordon Taylor, a PFA elnöke szerint sem kötelezi semmi a szerződés vagy a záradék alapján a Liverpoolt a játékos eladására, a szóbeli igéret pedig jogilag nem védhető. Suárez egyébként folyton ezt az állítólagos szóbeli igéretet citálja, miközben Brendan Rodgers menedzser és a klubvezetés ezt következetesen tagadja.

Suárez a nyár elején még nem győzte hangsúlyozni, hogy mennyire jól érzi magát Liverpoolban családjával együtt, és milyen sokáig szeretne még a Vörösöknél játszani, azonban néhány hónap alatt nyilatkozatai fokozatosan módosultak, és most már szinte arról beszél, hogy menekülni akar a Mersey-partjáról, merthogy a karrierje meg a BL-szereplés. Végül arra vetemedett, hogy a helyzetét a Guardiannek is elmondja egy exkluzív interjú keretein belül, pedig korábban arra panaszkodott, hogy milyen gonoszul bánik vele az angol sajtó, és leginkább ezért igazolna el Angliából – csakhogy a Real Madrid még nem jelentkezett érte, így most már az Arsenal lett minden vágya, az egyetlen menekülőút a számára.

A Liverpool és Brendan Rodgers vezetőedző viszont nem győzi hangsúlyozni, hogy azok után, hogy a klub a legextrémebb helyzetekben is kiállt a csatár mellett, több tiszteletet és lojalitást vár el tőle, annál is inkább, mert még jó három évig élő szerződés köti az anfieldi klubhoz. Miután Suárez munkája Rodgers szerint kritikán aluli a barátságos meccseken és az edzéseken, amivel semmibe veszi a klubot, büntiből önállóan kell tréningeznie, és Rodgers szavai szerint egyelőre nagyon messze van attól, hogy újra magára ölthesse a Liverpool mezét – ugyanakkor azt sem győzi hangsúlyozni, hogy a játékos nem eladó, legalábbis 40 millió körüli összegért biztosan nem.

Ezek után talán mindenki azzal jár a legjobban, ha tétmeccsen már tényleg nem szerepel a Liverpoolban az árulóvá lett uruguayi, bár a Pool nyilvánvalóan mindent meg fog tenni azért, hogy ne ahhoz a klubhoz csatlakozzon, amely az egyik legnagyobb riválisa lehet a negyedik helyért folyó küzdelemben, úgyhogy nekik még valószínűleg egy az átigazolási időszak utolsó napjaiban érkező 40 milliós (vagy játékos+pénz) Real-ajánlat is sokkal kellemesebb lesz, mint akár egy 55 milliós az Arsenaltól – ameddig egyébként valószínűleg nem is fog elmenni Arséne Wenger.

A Liverpool akkor jár a legjobban, és közben valószínűleg már ez is történik – mert nem hiszem, hogy ne lenne B-terv –, ha már intenzíven keres valakit a támadósorba. Nem Suárez helyére, mivel őt nem fogja tudni pótolni a Liverpool, és igazából Sturridge személyében Rodgers feltehetően meg is találta kezdő középcsatárát, de egy minőségi támadó, aki mind a négy támadópozícióban bevethető, még kellene ahhoz, hogy a Liverpool támadósorával tényleg üldözőbe lehessen venni az élbolyt, mert noha számra megvannak, de ez a szám csak Borinikkal meg Downingokkal jön ki. (Emellett persze a védelembe és a középpályára sem ártana még egy-egy ütős igazolás, de hát mindent nem lehet azonnal, és még januárban is lehet finomhangolni.)

Én továbbra is a Real Madridot érzem befutónak az igazolási szezon utolsó napjaiban, annak ellenére, hogy a nyáron még nem merült fel Suárez neve Florentino Pérezéknél, és annak ellenére, hogy könnyen lehet, hogy a bajkeverő végül ki tudja harcolni magának, hogy elengedjék az Arsenalhoz egy zsák pénzért.

Konzervatív tipp: Luis Suárez az Arsenalhoz igazol ezen a nyáron @ 1.75

Bevállalós tipp: Luis Suárez a Real Madridhoz igazol ezen a nyáron @ 4.00


Utazz a világbajnokságra! Játssz nálunk és utazz egy barátoddal Brazíliába a világbajnokság döntőjére! A díj tartalmazza az utazás költségét, 4 éjszaka szállást és 2 jegyet a döntőre. Ezen felül pedig 1000€ is kiosztásra kerül hetente!