Hová igazol Lewandowski?


Lewandowski már régóta kiváló teljesítményt nyújt a Dortmundban, de igazán akkor figyelt föl rá a világ, amikor a BL elődöntőjének első meccsén egymaga négyet vágott a Real Madridnak. Persze ettől még nem kéne csapatot váltania, ráadásul még egy évig szerződés köti a Dortmundhoz, és a klub részéről is folyamatosan azt hangoztatják, hogy szeretnék, ha maradna.

Ennek ellenére arról szólnak a hírek, hogy a lengyel csatár szívesen követné Götzét a Bayernbe. A müncheniek nyilván örülnének ennek, egyrészről azért, mert Gomez nagy eséllyel a Fiorentinában folytatja és nyilván kéne a helyére valaki, másrészről pedig ha sikerülne lecsapniuk Lewandowskira, akkor még tovább gyengülne sárga-fekete riválisuk. Éppen ezért Michael Zorc, a Borussia Dortmund sportigazgatója a Kickernek azt nyilatkozta: megtiltották Lewandowskinak, hogy ezen a nyáron Bajorországba tegye át székhelyét.

Mindemellett úgy hírlik, hogy a lengyel csatár nem hosszabbítja meg az egy év múlva lejáró szerződését. Ha ez így van, akkor jövő ilyenkor ingyen elvihető lesz, ami óriási bevételkiesést okozhat a Dortmundnak. Lewandowski jelenleg szabadságát tölti, így még odébb van a patthelyzet feloldása. Ugyanakkor a Bild úgy értesült, hogy a Dortmund hajlandó megháromszorozni a lengyel fizetését (így már 4,5 millió eurót keresne a következő szezonban), csak maradjon. De ha mégsem, akkor igazoljon inkább külföldre, de a Bayernbe semmi szín alatt.

Mert ugye más külföldi sztárklubok is szívesen soraiban látnák Lewandowskit. Például a Manchester Uniteddel is hírbe hozták, ahonnan lehet, hogy távozik Rooney, ez eggyel több ok lehet a lengyel leigazolására. (Bár nem egészen azonos a posztjuk, de mindketten támadók.) A MU egy igen combos fizetést is kilátásba helyzett, heti 64 millió forintnak megfelelő fontot szánna Lewandowskinak.

Természetesen a Real Madrid is "ráutaló magatartást tanúsít", hiszen nekik mindig is az volt a filozófiájuk, hogy kész sztárjátékosokkal töltsék fel a keretüket. Akárhogy is lesz, Lewandowski biztosan nem jár rosszul. Arra viszont még várni kell, hogy hosszas tárgyalások után rendeződjön a helyzete.

Tipp: Lewandowski nem megy sehová @ 2.50

Bevállalós tipp: Lewandowski a tiltás ellenére lepaktál a Bayernnel @ 2.75

A manchesteri vágyálmok kivetülését manifesztáló tipp: Lewandowski a MU-ba megy @ 4.00

Unortodox tipp: Lewandowski a Reálban folytatja, annyi pénzért amennyi szinte már nincs is @ 7.00

Troll tipp: Lewandowski a PSG-be megy @ 40.00