Anglia már kijutott a vb-re, de azért Litvániában még lesz egy meccsük


Anglia eddig mindhárom Litvánia elleni meccsét megnyerte

Az angol válogatott márciusban 2-0-ra győzött a litvánok ellen Jermain Defoe és Jamie Vardy góljaival. Ez volt zsinórban a harmadik győzelmük a litván nemzeti tizeneggyel szemben és ezeken a találkozókon összesen kilenc gólt rúgtak. Előzőleg a 2016-os Eb selejtezőjén találkozott a két együttes: otthon 4-0-ra nyertek az angolok, idegenben pedig 3-0-ra. Most is Anglia számít favoritnak 1.37.

 

Az angolok eddig mindössze három gólt kaptak az aktuális vb-selejtezők alatt

Utoljára a szlovákok tudták bevenni Anglia kapuját és egyébként a selejtezősorozat alatt összesen három gólt kaptak. Előzőleg a skót Leigh Griffiths rúgott nekik kettőt szabadrúgásból, még júniusban. Az egész európai mezőnyből csak a németek kaptak ilyen kevés gólt összesen. További érdekesség, hogy Anglia védelme a legutóbbi két barátságos meccsén többször kapitulált (4) mint kilenc selejtező alatt. Mivel a mostani meccs már tét nélküli, ezért a kapott gól benne van a meccsben az angolok részéről 1.87.

 


A litvánok öt selejtezőt veszítettek el a legutóbbi hatból

A házigazdák csütörtökön 1-1-es döntetlent játszottak Máltán és ezzel egy ötmeccses vereség-szériát szakítottak meg. Pedig egészen biztató volt Litvánia rajtja, hiszen egy selejtezőt megnyertek, majd kétszer döntetlent játszottak. Aztán jött az öt vereség és emiatt a csoportjuk utolsó előtti helyére kerültek. A csütörtöki iksznek köszönhetően hat pontjuk van, ugyanakkor a legutóbbi hat selejtezőjükön összesen csak két gólt szereztek. Óriási meglepetés volna egy hazai győzelem 9.50.

 

Gareth Southgate kapitánysága alatt Harry Kane háromszor annyi gólt rúgott, mint bármelyik csapattársa a válogatottban

Kane kései gólja a szlovénok ellen volt a csatár hatodik találata, amióta Southgate a szövetségi kapitány. Rajta kívül csak Daniel Sturridge, Adam Lallana és Jamie Vardy lőtt egy gólnál többet ebben a periódusban (mindhárman kettőt). Az angol válogatott legutóbbi 10 gólját vagy Tottenham játékos lőtte, vagy ő adta a gólpasszt. Kane összesen hatot vállalt; szeptemberben 13 találatig jutott a klubjában és a válogatottban. Ha játszik majd vasárnap, akkor szinte garantált az, hogy betalál 1.65.

 

Anglia legutóbbi kilenc selejtezős góljából nyolc a második félidőben született

A szlovénokat is egy hosszabbításban szerzett találattal verték meg az angolok és az egész selejtező sorozatra az volt jellemző, hogy a második játékrészben lőttek gólt. Az előző hónapban Málta ellen is 53 perc telt el az első góljukig, aztán nem volt megállás és 4-0-ra nyerték a meccset. Mivel Anglia már kint van a vb-n, valószínűleg vasárnap sem siettetik majd a dolgokat. Egy 0-0-s első félidő simán benne van a pakliban 3.30.