Akad még bőven romos terület a magyar válogatott építkezésén


„Karinthy vagyok, térjen észhez!” – így mutatkozott be annak idején zseniális író, a tőle elájuló női hölgyeknek.

Vége az ajrofóriának, térjen vissza mindenki a realitás talajára! Ezt kellene most észbe tartani a horvátok elleni döntetlen után! Ha egy kicsit talpra állunk az önelégülést követően, elég sok romos helyet találni a magyar válogatott építkezésén. Ha csak azt vesszük, hogy a horvátoknak annyira hiányzott ez a meccs, mint egy hátba verés, akkor még közel sem mondták ki a frankót. Halálra gyötört nagymenők, akiket a frász kerülget egy kelletlen edzőmeccsen. Ha egy ilyenen megsérülnek, utána nemhogy a klubjukból, de még a franciaországi Eb-től is eltávolodnak! Horror!

Arra viszont föl kell készülni, hogy a kontinenstornán nem lesz olyan, hogy ellazulják az ellenfelek a meccset. Inkább Rejtő Jenő klasszikusát alkalmazzák majd: „aki itten erősködik, úgy jár, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg!!!”

Szóval sem az osztrákok, sem a portugálok, az izlandiak meg végképpen nem állnak le majd egy gól után. Kegyetlenek lesznek, minden hibát brutálisan megtorolnak. Nem lesz értékelhető a tehetős gázszerelő barátsága, Davor Suker ingyen labdái. Agyonverik a magyar válogatottat, ha ismétlik a horvát első félidőt. Amikor minden elrettentő hiba kibukott. Bugyuta passzok, rossz helyezkedés, rebbenően ideges átadások, a felelősség áttolása. Így nem lehet. Erre nyáron kivégzés lesz a válasz!

Abból nagy részt vállalt az ellen, hogy a második félidő értékelhetőbb lett. Hagyták magukat elbambulni. Cserébe végre férfiak játszottak magyar mezben, nem bolha foci módra kergették a labdát. A hatékonyság gyengécske, de legalább lelkesedtek! Az príma meló volt, ahogyan Dzsudzsák becsavarta a bal felsőbe a labdát, de ott nem lesz még egy olyan bugyuta kapus, aki befelé lép kettőt, feladva a hosszú sarkot! És az is kevés lesz, hogy egy csapatkapitány eltűnjön.

A legnagyobb kérdés viszont az, hogy mi lesz az U21-es csapattal? Amelynek ugyan van saját főnöke, de köztudottan Storck a főparancsnok. Hogyan fogja felelősségre vonni beosztottját a két meccsből lejmolt egy ponttal? Hogyan kezeli az önmaguktól megmámorosodott kislegények hisztis primadonna effektusát? Mert kikerült valaki a nagy csapatból zsenánt játszani a fiatalokkal!? Lélektelen foci, elképzelés nélküli kóválygás, gyönge kapusteljesítmény. Az milyen, hogy nyolc védő társaságában öt méterről lőtt gólt az albán kecskepásztor?

Fogadjunk, hogy nincs értelme tovább várni az utánpótlás átalakításával!