Afrikai Nemzetek Kupája: Jön a papírforma?


Kongói DK6.00  döntetlen3.45  Elefántcsontpart1.62
Elsőként a Kongói Demokratikus Köztársaság jutott az elődöntőbe az Afrika-kupán, miután 4-2-re legyőzte Kongót (nem, a két ország nem azonos egymással). A Kongói DK erejét jelzi, hogy 2-0-s hátrányból állt föl azon a meccsen, szóval könnyen lehet, hogy az „elefántoknak” is meggyűlik majd velük a bajuk.

Egyébként egészen hihetetlen, de ez volt a Kongói Demokratikus Köztársaság első győzelme a tornán: a csoportból három döntetlent követően jutottak tovább (két 1-1 és egy 0-0).

Elefántcsontparttal már a torna előtt is esélyesként számoltunk, hiszen olyan játékosok vannak soraikban, mint Wilfried Bony (Manchester City) és Gervinho (AS Roma). Amúgy az Algéria elleni meccsen előbbi duplázott, majd Gervinho is betalált, így alakult ki a 3-1-es végeredmény.

Tipp: Wilfried Bony gól @ 2.70


Ghána1.75  döntetlen3.40  Egyenlítői-Guinea4.75
Szokatlanul nagy iramban kezdődött a Ghána-Guinea összecsapás (utóbbi nyilván nem azonos a házigazda Egyenlítői-Guineával) ahol Ghána már a negyedik percben megszerezte a vezetést, a mérkőzést pedig 3-0-ra nyerte és bejutott az elődöntőbe.

Ez volt zsinórban a harmadik ghánai győzelem az Afrikai Nemeztek Kupáján és az erőviszonyok alapján úgy tűnik, hogy Ghána fináléba juthat.

Azért az óvatos megfogalmazás, mert előzetesen Tunézia is jóval erősebb csapatnak tűnt, mint Egyenlítői-Guinea aztán történt, ami történt, ugye…

Egyébként a házigazdától már a csoportból való továbbjutás is óriási bravúr volt, aztán sokáig úgy tűnt, hogy Tunézia ellen itt lesz a vége: az észak-afrikai ország válogatottja a második félidő derekán megszerezte a vezetést, majd jött a mauritiusi játékvezető (aki nem állt a helyzet magaslatán) és egy erősen kétséges büntetőhöz juttatta a 91. percben a hazaiakat. Az 1-1-es döntetlen után jöhetett a hosszabbítás, ahol a hazaiak akarata érvényesült és végül 2-1-re nyertek.

Egyenlítői-Guinea még veretlen az ANK-n, Ghánával még soha nem játszottak hivatalos mérkőzést.

Tipp: Félidőben X @ 1.96

Eredő odds: 5.32