Afrikai helyzet


Ghána3.35  döntetlen3.20  Algéria2.20
Az Afrika-kupa többnyire nem az iszonyatos tempóról vagy esetleg a gólzáporos meccsekről szokott szólni. Ez a két csapat viszont élből rácáfolt erre a tézisre, hiszen a vb-t is megjárt Ghána 2-1-re kikapott Szenegáltól – a tornán eddig ezen a meccsen esett a második legtöbb gól.

A találatok számát tekintve eddig Algéria viszi a prímet: 3-1 arányban múlták felül Dél-Afrika legjobbjait. Egyébként Algéria is ott volt a világbajnokságon sőt, még a csoportból is továbbjutottak és a világbajnok németek is csak nagy nehézségek árán, a hosszabbításban tudták őket legyűrni a legjobb 16 között.

Az algír nemzeti tizenegy hivatalosan is a legerősebb afrikai válogatott, már csak ezért is ők a mérkőzés esélyesei. Persze azt sem árt számításba venni, hogy az Afrika-kupa a világ egyik legkiszámíthatatlanabb versenysorozata, úgyhogy a tippekkel is így kell bánni. Ugyanakkor egy félidei döntetlennel, vagy a gólok alacsony számával talán nem lehet akkora bakot lőni.

Tipp: Félidőben X @ 2.00


Elefántcsontpart1.82  döntetlen3.30  Mali4.75
Az elefántcsontparti válogatott az, melyben a legismertebb játékosok vannak. Yaya Touré, Gervinho, Bony, Kalou, Kolo Touré és Tioté neve ismerősen cseng az európai futballban kicsit is jártas embereknek.

Viszont a nagy nevek sem segítettek abban, hogy győzelemmel kezdjék a sorozatot: Guinea ellen játszottak 1-1-es döntetlent az „elefántok”, akik a világbajnokságon is meglehetősen kiábrándító teljesítményt nyújtottak – a csoportból sem jutottak tovább.

Mali nem volt ott a vb-n, ellenben egy döntetlennel kezdte meg a kupaszereplést Kamerun ellen (1-1). Még egyszer sem fordult elő, hogy hivatalos meccsen legyőzzék Elefántcsontpartot, de még egy iksz sem jött össze soha ellenük.

Tipp: Gólok 2,5 alatt @ 1.61


Kamerun1.90  döntetlen3.20  Guinea4.45
Mint az előbb már szó esett róla, egy Mali elleni 1-1-es döntetlennel kezdett Kamerun. Ez volt zsinórban harmadik ilyen arányú döntetlenjük. A vb-n ugyan ők is kint voltak, csak minek: három vereség után csomagolhattak is.

Papíron ők a mérkőzés esélyesei, de nem lenne meglepő, ha újra leikszelnének a szintén 1-1-es döntetlennel kezdő Guinea ellen.

Tipp: Gólok 2,25 alatt @ 1.75

Eredő odds: 5.63