Afrika-kupa: körbeverések, döntetlenek és kevés gól


Dél-Afrika3.50  döntetlen3.20  Ghána2.15
Két csoportmeccs alatt mindössze egy pontot gyűjtöttek Dél-Afrika legjobbjai, de még így is maradt matematikai esélyük arra, hogy továbbjussanak a C jelű csoportból. Ehhez persze meg kell verniük a három pontos Ghánát, ami ugyan nem lehetetlen feladat, de korántsem olyan egyszerű.

Ghána ugyan kikapott az első körben, de a második csoportmeccsen már legyőzte 1-0-ra a papíron jóval erősebbnek tűnő algériai válogatottat. Persze ez nem jelent semmit, az Afrika-kupában gyakorlatilag bármi megtörténhet és annak az ellenkezője is.

Egy dolog van, ami egészen biztosnak tűnik ezen a tornán: a gólok alacsony száma. Az eddig lejátszott csoportmeccseken négy alkalommal fordult elő, hogy a találatok száma elérte a hármat és csupán egyszer történt meg, hogy meghaladta azt: amikor Dél-Afrika 3-1-re kikapott Algériától.

Tipp: Gólok 2,25 alatt @ 1.64


Szenegál2.95  döntetlen3.05  Algéria2.52
Szenegál ugyan négy ponttal vezeti a C csoportot, de rögtön mögötte Algéria és Ghána sorakozik 3-3 ponttal. Ez is háromesélyes mérkőzés, ebben az esetben is érdemes inkább a gólok számával foglalkozni.

Egyébként Algéria válogatottja az a csapat, amelyik véghezvitte a bravúrt, amelyik egyik válogatottnak sem sikerült eddig az Afrika-kupa idei küzdelmei során: 90 perc alatt három gólt lőtt. Tekintettel arra, hogy Szenegálnak is sikerült már kettőt lőnie egy meccsen, könnyen lehet, hogy jobban járunk azzal, ha gólok számát nem „alatt”, hanem „fölött” tippeljük meg.

Tipp: Gólok 1,75 felett @ 1.61


Guinea3.10  döntetlen3.10  Mali2.40
A D jelű csoportban egészen elképesztően alakultak az eredmények: mind a négy eddigi csoportmeccs 1-1-es döntetlennel ért véget, következésképpen az összes csapatnak ugyanannyi pontja és ugyanolyan gólaránya van. Őrület!

Mondjuk az 1-1-es eredmény eddig eléggé felülreprezentált a tornán, összesen nyolc alkalommal született ilyen végeredmény. Ennek alapján adná magát, hogy a fenti párosításra is 1-1-et tippeljünk, de az már tényleg durva lenne.

Tipp: Az első fél órában nem lesz gól @ 1.67

Eredő odds: 4.41