Kupahét Angliában


Leicester City 1.37, döntetlen 4.50, Huddersfield Town 8.50

A két csapat első meccse 1-1-es döntetlennel végződött, ezért harmadszorra csapnak össze rövid időn belül. No, nem mintha ennyi kupameccsen nem bírtak volna egymással, csak éppen mindkét csapat az angol másodosztályban (Championship) szerepel. A legutóbbi bajnoki meccsen 6-1-re nyert otthon a Leicester és ez mindenképp bizakodásra adhat okot a „Rókáknak”.

Egyébként a City harminc lejátszott meccs után második helyen áll a Championshipben, utolsó hat bajnokijából ötöt megnyert és csak egyet veszített el, tizenöt gólt rúgtak és négyet kaptak. A hazai csapat sérülések miatt nem számíthat két alapemberére, azonban Nigel Pearson menedzser úgy nyilatkozott, hogy a kényszerű változtatásokat majd úgy hajtja végre, hogy azok a győzelemre segítsék a csapatot.

A Huddersfield Town már korántsem szerepel ilyen jól, a 18. helyen állnak a bajnokságban. Az utóbbi hat bajnokiból csak egyet sikerül megnyerniük, két sovány döntetlen és három vereség mellett. A három rúgott és tizennégy kapott gól sem túl hízelgő mérleg. Ráadásul idegenben nagyon rosszul megy a Huddersfieldnek, idén csak egy győzelemre futotta más pályákon, még január 5-én a Charlton Athletic vendégeként nyertek 1-0-ra FA-kupa meccsen. Ezen kívül 2013-ban még háromszor játszottak idegenben és ez három sima vereséget és 1-13-as gólarányt hozott. Helyzetüket tovább rontja, hogy több kulcsjátékos is hiányzik a csapatból, Mark Lillis menedzser kénytelen fiatal játékosokat egyből a mélyvízbe dobni.

Tipp: Hazai csapat mindkét félidőben pontot szerez @ 2.05