Ortega távozásának margójára


A spanyol kézi edző kidobása legalább akkora meglepetés volt, mint a Minimax gyermekcsatornán feltűnő hüvelygomba-ellenszérum reklámja!

Mert bizony, aki spanyol, kézilabdás és éppen komoly pénzt szeretne összeszedni, az biztos, hogy Magyarországon is megfordul. Ez olyan általánosság, mint például, ha valaki kanadai, tuti jó jégkorongos, de edzőnek még pengébb.

Furcsa, amit a világban látunk és ez a magyar kézilabdára is érvényes! A Veszprém, a Szeged, a Győr, a Fradi erősen eteti, itatja, jól tartja a különböző náluk kéziző nációkat. Akiknek tagjai a magyar válogatott csapattársakat alaposan megfigyelik, kilesik a trükkjeiket, aztán bármilyen világeseményen bedobják ezt a tudást. Tudom, hogy ez a világ rendje, de elég sok buktatót hord magában ez a felállás. Kimondatlanul. Mert az nagyon nagy büszkeséggel tölt el, hogy a női és férfi mezőnyben is rettegve emlegetik a magyar csapatok nevét. Pusztán a nevét!!!

Mert a magyar klubok játékosai összejöttek a világ minden tájáról. Jó zsoldosként teszik itt a dolgukat, aztán az Eb-n, vb-n meg fainul keresztbe vernek a magyar válogatottnak. Nyilván emiatt nem szabad szemrehányást tenni az adott klubok vezetőinek, mert ők vagy nem akarták tudni, vagy ha tudták az igazolásaik jelentőségét, akkor meg nem törődtek vele. Amikor meg a fiataljaink kijutnak valamilyen eseményre, meglepődnek, hogy az ellenfél odaver. Mert hiányos a nemzetközi tapasztalat, a nagycsapatból nem lehet kiszorítani a diszkont légiósokat. Azoknak meg kell dolgozni a rengeteg zsoldért. A kicsik viszont örökre kicsik maradnak.

A nemzetközi mezőnyben legalábbis.

De pont így szívja meg az angol labdarúgó-válogatott a Premier Liga révén. Ott aztán a mezőny roskadozik a nagymenőktől, miközben a válogatott ugyan kijut minden nagy versenyre, mert jó a közlekedés, de annyira maradandót nem mutatnak sehol. Hacsak nem hozzuk fel a szurkolóikat, akik aztán bőven emlékezeteset alkotnak a világban!

Kiderült, a spanyol Ortega után is jó az élet, de nincs minden lejátszva, mert lehet, hogy marad az ideiglenes tréner, az viszont biztos, hogy külföldi jön a kidobott edző helyére.

Erre ne fogadjunk, mert ez tuti!!!

Fogadj kézilabda Bajnokok Ligájára!