Nyerni kell a továbbjutásért


Magyarország2.43  döntetlen9.50  Norvégia1.78
Hiába alakultak számunkra kedvezően hétfő délután/kora este az eredmények, nem tudtunk mit kezdeni Dániával. „Kicsit meglepetésszerű volt a dánok taktikája, azaz a vészkapussal történő játék. Bár ezt már a románok ellen is megcsinálták, de valószínűleg senki nem gondolta, hogy ez lesz a dán taktika alapköve” – mondja Kovács Mihály, 183-szoros válogatott kézilabdázó.

Láthatóan nem voltunk erre fölkészülve, egyszerűen nem találtuk meg az ellenszerét a dánok taktikájának. „Próbáltuk az 5-1-es védekezést ez ellen a hét játékos ellen, nyilván megnőttek a terek, nagyobb lett a távolság a játékosok között, könnyebben megjátszható volt a két beállós. Amit nem értettem, hogy miért nem egysoros vonalban védekeztünk magas emberekkel és kényszerítettük őket átlövésekre, melyekből statisztikailag igazoltan kevesebb gól születik” – vélekedik Kovács.

A meglepetés erejét jól mutatatta, hogy a magyar játékosok nem is próbálkoztak messziről lőni az üres dán kapura. Felállt védelem ellen pedig nagyon nem ment. „Nem tudtuk föltörni a védelmét a dán csapatnak, ha Kiss Éva nem véd ilyen parádésan, akkor még nagyobb bajban lettünk volna – mondja Kovács Mihály.”

Ezzel a vereséggel nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, a csoportelső norvégokat kellene legyőzni ahhoz, hogy egyáltalán a legjobb hat közé kerüljenek lányaink. „Nem hiszem, hogy a norvégok félvállról vennének majd minket, nem is engedhetik meg maguknak. Amúgy is, az északi népek hajlamosak arra, hogy egymásnak kedvező eredményt játszanak” – így Kovács, majd hozzáteszi: „Tomori Zsuzsát kicsit fáradtnak láttam hétfőn, erőtlen, enervált volt. Szucsánszki is inkább rámászott a falra, alig lőtt kapura. Nem hiszem, hogy a norvégok hasonló taktikát választanának, mint a dánok, de ahhoz, hogy legyőzzük Norvégiát, ahhoz mindenkinek nagyon jól kell játszani.”

Tipp: Gólok száma 52,5 alatt @ 1.87