Női kézilabda-vb: Visszahódítja-e a trónt Európa?


A helyszín nem más, mint a kézilabda egyik, hanem a legnagyobb fellegvára, Dánia. A körülmények teljesen adottak egy színvonalas világverseny megrendezéséhez. Nézzük is az erőviszonyokat, és hogy mire számíthatunk!

A címvédő brazilokkal most is mindenféleképpen számolni kell. A csapat húzóembere, a Győr játékosa Eduarda Amorim, aki kezd egyre jobb formába lendülni súlyos sérülése után. Egyébként igen combos odds van a dél-amerikaiak végső győzelmére, de címvédésük mindeképpen meglepetés volna 13.00.

A szakértők szerint a legesélyesebb csapat már-már szokás szerint a norvég válogatott. Óriási meglepetés, hogy a világ egyik legjobb kapusát Katrine-Lunde Haraldsent kihagyta a szövetségi kapitány. Ez is mutatja a keret erejét, hogy ekkora „luxust” meg engedhet magának. Az oddsok alapján is nekik van a legnagyobb esélyük a trófea elhódítására 3.25.

A házigazda Dánia is nagyon komoly játékerőt képvisel. A gárda már régóta együtt játszik és a hazai pálya még egy plusz „dopping” lehet a számukra. Pörgős, gyors kézilabdát játszanak és ami nem elhanyagolható, hogy kapus poszton ők is nagyon erősnek számítanak. Tehát minden adott ahhoz, hogy valóra váltsák szurkolóik álmát 4.80.

Végül, de nem utolsó sorban nézzük a mieinket. Az utóbbi évekhez képest nagyobb az elvárás a csapattal szemben. Németh András úgy fogalmazott, hogy az első három hely valamelyike a válogatott célkitűzése. A keret kijelölésekor „kellemes” gondjai voltak a kapitánynak hisz minden posztra gyakorlatilag két minőségi játékossal rendelkezünk. Szikora Melinda kihagyása több magyar kézilabda szurkolóból is komoly felháborodást váltott ki, de reméljük a döntés majd a kapitányt igazolja. Vérmesebb szurkolók akár a végső sikerben is bízhatnak 15.00, de a szövetségi kapitány elvárásai is kecsegtető szorzóval bírnak 4.75.

Reméljük, hogy egy színvonalas világesemény elé nézünk és a magyar csapat nagy lépést tesz majd Rió felé!

Fogadj most a női kézilabda-világbajnokságra!