Női kézilabda-vb: Tunézia ellen kezdünk, bemelegítésnek pont jó lesz


MagyarországN/A döntetlen41.00  Tunézia41.00

Ránézésre ez a meccs országos egyes, de ha tovább vizsgáljuk az erőviszonyokat, akkor is egyértelmű győzelmet várhatunk a magyar lányoktól. Tökéletes első találkozó arra, hogy megszokják a csarnokot, közeget.

Görbicz Anita vezetésével várhatóan az elejétől kezdve dominálni fogják legjobbjaink ezt az összecsapást. A keret nagyon erős, szinte minden posztra két klasszis játékos jut, Németh András nem véletlenül várja az első háromba a gárdát. Sérült játékos szerencsére nincs így a lehető legerősebb összeállításában léphetünk pályára, ami nem sok jóval kecsegtet Tunézia számára. A világversenyre való felkészülés tökéletesen sikerült a válogatottunknak, ezzel szemben ellenfelünk gyakorlatilag csak vereségekkel hangolt, melyek szinte kivétel nélkül nagyarányúak voltak.

Az afrikai együttesről sajnos nem sok mindent lehet tudni, mint általában az ottani csapatok nagy részéről. A játékosok zöme otthon játszik, csak egy-két idegenlégióssal rendelkeznek. Aki követi a magyar bajnokságot annak ismerősen csenghet Asma Elghaoui neve: ő a Siófok csapatát erősíti és egyben hazája válogatottjának is a legveszélyesebb játékosa.

Összességében megállapíthatjuk, hogy nem tartozik egy súlycsoportba a két válogatott és ezt minden valószínűséggel a pályán bizonyítani is fogják lányaink.

Tipp: Félidőben Magyarország -4,5 @ 1.70