Női kézilabda-vb: Két meccsből két boldogság


A Himnuszunkról elég sokan elmondták, hogy inkább lemondó, mintsem buzdító dal. De vasárnap este, a bemutatás után, ahogyan a magyar kézis lányok énekelték, az valami egészen mást jelzett! A pályán állóknál, a sor végén sokáig időzött a kamera és nagyon jól látszott, meg nagyon jó volt hallani a Himnusz előadásával az elszántságot és érezni a tüzet!

Ami aztán maradt a pályán is. Pedig a szerbek a szokásos ketrecharcos védekezéssel alaposan megfenyítették a lányokat. Támadásban pedig többet színészkedtek, meg hemperegtek, mint Maya Gold fénykorában.

Aztán amikor kétségbeesve látták, hogy Tomori Zsuzsa mennyire szétlövi őket, beváltották az újabb gonosz csekket. Egészen elképesztően mészároltak Tomorit! Csépelték, orrba vágták, zúzták, törték. Régebben ebbe a csapdába belelépett a magyar kézisnő, mert válaszolt az őt hentelőknek. Az sose volt jó, leginkább piros lapos büntetés lett belőle! Most is félő volt, hogy beugrik a provokációba, de nem!!! Bírta a strapát, a harcias szerbeket meg lehűtötte néhány extra pazar góllal. Bámulatos volt, mennyire józan maradt a csata közben, nem szabadult rá az ellenfélre, csak szabályosan!

Ha meg pihent, akkor Zácsik Szandra elővette a vállról indítható rakétát és szétcsapott a hangulatban. Szani hetek óta áldott formában bombázza az ellenfél kapuját! Különösebben nem foglalkozik az aktuális rivális minősítésével. Lehet az magyar bajnoki, Bajnokok Ligája vagy akár vb csoportmeccs, ha belendíti a jobbost, az ellenfélnek muszáj keseregnie a bomba gól miatt! Észrevették ezt az IHF-es hivatalosak is, mert az FTC-s anyuka kapta a meccs legjobbjának járó kitüntetést.

A magyar lányokat még az sem zavarta, hogy a felelősök két argentin sípszájút adalékoltak a pályára. A fekete madarak teljesen felismerhetetlenné tették a szabályokat. Az argentin játékvezetőknél a pályán csak egy angolai férfi vízilabda csapat lett volna feltűnőbb. Érthető a kézilabdás világszervezet felzárkóztatási és bizonyítás-adási programja, de látó bírókkal könnyebb lenne minden. Ez az eredménye annak, ha a szorgalom hülyeséggel párosul.

Két meccsből két boldogság, csak így tovább magyar kézilabdás lányok!!!

Ja és még egy! Fogadjunk, hogy korábban már mindenki észrevette az Unibet hirdetést a pálya szélén.

Most már én is!!!

Fogadj most a női kézilabda-világbajnokságra!