Női kézilabda-vb: Igazából most kezdődik számunkra a világbajnokság


Szerbia6.30  döntetlen13.00  Magyarország1.21

Nehéz ellenféllel kezdett Szerbia a dániai női kézilabda-világbajnokságon: Montenegróval végül 28-28-as döntetlent játszottak egy igen izgalmas meccsen. A mérkőzésen nagyon jól kezdett Szerbia, viszont még az első félidő közepén Jovana Stoiljkovic azonnali piros lapot kapott és ez láthatóan megfogta őket.

Nem szabad alábecsülni a szerbeket, nagyon jó kis csapatról van szó még úgy is, hogy Katarina Tomasevics, Andrea Lekics, Szonja Damnjanovics és Dragana Cvijics nincs a keretben. A sok hiányzó ellenére nagyon kemény meccsre számíthat a magyar női kézilabda-válogatott.

A mieink könnyedén léptek át Tunézián (39-20), de az igazi erőpróba vasárnap következik. Szombaton alapvetően jól játszott a magyar csapat, viszont még az első félidőben akadt egy kilenc perces periódus, amikor nem lőttek gólt a lányok, ekkora luxust nem lehet majd Szerbia ellen megengedni.

Déli szomszédunkkal várhatóan igen parázs csatát vívunk majd és az dönthet a mi javunkra, hogy roppant erős kerettel érkeztünk erre a világbajnokságra, gyakorlatilag két, ugyanolyan jó képességű sort tud Németh András pályára küldeni. Ezzel szemben a szerbek inkább amolyan „egysoros válogatott” benyomását keltették a torna első játéknapján.

Tipp: Gólok 55,5 felett @ 2.05