Női kézi-vb: Van-e visszaút?


Magyarország4.10  döntetlen10.00 Dánia1.39

A két együttes eddigi vb szereplése között bőven van különbség. A magyar csapat két győztes meccset követően kilátástalan játékkal, történelmi vereséget szenvedett Montenegrótól (32-15), a dánok viszont villámrajtot vettek és mindhárom meccsüket megnyerték.

A tavalyi, magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokságon emlékezetes meccset játszott a két csapat, ahol a dánok a kapus lehozásával gyakorlatilag teljesen megbénították a magyarokat és sima győzelmet arattak (23-20). Ennek a mérkőzésnek is ők az esélyesei, főleg az előbb vázolt előjelek miatt.

Németh András elmondása szerint rengeteget gyakoroltuk a „hét a hat elleni” védekezést, illetve az egész pályáról üres kapura dobást, ezzel is készülve a dánok játékára. A keddi produkciónál rosszabbat már elég nehéz elképzelni, és egy teltházas meccs biztosan feldobja majd a lányokat a rendező csapat ellen. Itt nem csak a győzelem lesz a tét, hanem a becsület is ezért küzdelemből nem lehet hiány.

A dánoknál eddig minden a tervek szerint alakul a jó kapusteljesítmény mellett a támadások is gördülékenyen mennek. Ha nem sikerül összeszednünk magunkat, akkor könnyen megint nagy pofonba szaladhatunk bele, de ez ellen a szövetségi kapitány mindent el fog követni, mert nem szabad elfelejteni, hogy az olimpiai kvalifikáció is emeli a tétet ezen a világbajnokságon.

Tipp: 50,5 gól felett @ 1.80