Női kézi-vb: Most is borul a papírforma?


Hollandia1.31  döntetlen11.50  Lengyelország4.90
Két igazi meglepetés csapat játszik egymással a dániai világbajnokság elődöntőjében. A csoportkörben találkozott már a két gárda és akkor a narancs mezesek örülhettek, mivel fölényes, 31-20-as győzelmet arattak.

Azóta viszont nagy változás következett be, ugyanis a lengyel csapat életre kapott. A legjobb tizenhat között nagy meglepetésre és a mi nagy bánatunkra 24-23 arányban legyőzték a mieinket. Ennél talán még nagyobb bravúr volt a legjobb nyolc között aratott 21-20-as győzelmük az orosz együttes ellen.

A hollandok számára eddig jól alakult az egyeneses kieséses szakasz. A nyolcaddöntőben 36-20-ra, fölényesen nyertek a szerbek ellen, míg a negyeddöntőben 28-25-re győzték le az esélyesebb francia gárdát.

Ezen az összecsapáson nagyon fontos lesz a védekezés illetve a kapusteljesítmény. Ebben eddig a tornán nagyon jók a hollandok Tesser pedig egész fantasztikusan véd, vezeti is a kapusok közötti versenyt. A lengyelek viszont megmutatták, hogy senki ellen sem lehet leírni őket ebben pedig óriási szerepe van Rasmussen-nek, aki fantasztikus munkát végez náluk.

Szoros meccsre van kilátás, kérdés, hogy kinek az idegei bírják el jobban ezt a terhet, mivel mindkét csapat számára talán egy soha vissza nem térő alkalomról van szó.

Tipp: Lengyelország + 3,5 @ 1.90


Norvégia1.27  döntetlen11.50  Románia5.50
Ezen az ágon is megismétlődik egy csoportmérkőzés. Akkor skandinávok 26-22-re győztek szomszédaink ellen. Ez viszont egy teljesen más mérkőzés lesz, mivel itt már a cél a döntőbe jutás.

Norvégia előbb Németországot győzte le 27-19-re majd az „előre hozott döntőn” 26-25-re nyert Montenegró ellen. Eddig nem érezték meg Lunde hiányát, ami elárulja, hogy mennyire erős kerettel rendelkeznek.

A románok két szenzációs bravúrt is végrehajtottak az egyenes kieséses szakaszban. Előbb a címvédőt győzték le 25-22-re majd a házigazdákat egy drámai, hosszabításos összecsapáson 31-30-ra múlták felül.

Az északiaknak kiemelt figyelmet kell helyezni Neagura, aki a dánok ellen 15 gólt lőtt (harmadik a góllövőlistán) és gyakorlatilag egymaga vitte be a csapatot a legjobb négy együttes közé. Nem mehetünk el szó nélkül a román válogatott élén tevékenykedő Tomas Robert Ryde munkája mellett, aki remekül összerakta ezt a gárdát. Ez viszont egy teljesen más kaliberű csapat lesz, mint akikkel eddig találkoztak. Itt hatvan percen át koncentrálni kell, máskülönben nem lesz esélyük. Kérdés, hogy egy ilyen drámai mérkőzés után mennyi erejük marad, hogy megnehezítsék a norvég válogatott dolgát.

Tipp: Gólok 50,5 felett @ 2.30

Eredő odds: 4.37