Női kézi-vb: Kötelező győzelem előtt Szucsánszkiék


Magyarország1.01  döntetlen30.00 Japán25.00

Hihetetlen feltámadást láthattunk válogatottunktól a házigazda dánok elleni mérkőzésen: 29-22-re győztünk egy nappal azután, hogy Montenegró elemi csapást mért hazánk legjobbjaira. Aktuális ellenfelünk pedig 31-21-re nyert Tunézia ellen, a többi meccsüket viszont elvesztették a tornán. Mondhatnánk, hogy a japánok megtették, ami tőlük tellett.

Utoljára a 2009-es világbajnokságon találkozott egymással a két csapat, ahol 35-28-ra nyertünk. A mostani mérkőzésnek is toronymagas esélyese a magyar válogatott. Ugyanakkor a csodálatos győzelem után ezen a meccsen is koncentráltan kell játszani, mivel a japánok rendkívül kellemetlen stílust képviselnek. Fürgék és dinamikusak, ami minden válogatottnak nagy nehézségeket okoz az elején. Viszont az idő múlásával általában elfáradnak és akkor már könnyebb feltörni a védelmüket.

Szucsánszki Zita azt mondta a tegnapi meccs után, hogy „lemostuk magunkról a szégyenfoltot”. Reméljük most már a csapat tényleg ezt az arcát fogja mutatni a tornán és ezt ezen az összecsapáson is bizonyítani fogja.

Tipp: Magyarország -8,5 @ 2.00