Női kézi-vb: Kik jutnak be az elődöntőbe?


Hollandia2.50  döntetlen8.50  Franciaország1.84
A hollandok valósággal átgázoltak Szerbián a legjobb tizenhat között és 36-20 arányban győztek. Ezzel szemben a franciák egy drámai mérkőzésen időntúli hétméteressel verték Spanyolországot 22-21-re.

A két együttes legutóbb a tavalyi Eb-n találkozott ahol 20-18-ra a gallok nyertek. Mindkét gárda eddig összességében remek tornát fut, de főleg a narancs mezesektől lenne az elődöntő óriási meglepetés. Kapusteljesítményük fantasztikus, Tess Wester 45%-os védési hatékonysággal vezeti a rangsort. Ez lehet ezen a mérkőzésen is az egyik fontos tényező. Ellenfelük viszont rendkívül jól egy az egyező játékosokkal rendelkeznek (Dembelé, Niombla).

Az összecsapás esélyese a francia válogatott, de nem okozna meglepetést egy holland győzelem sem.

Tipp: Gólok 47,5 felett @ 1.98


Norvégia1.61  döntetlen9.00  Montenegró3.10
A negyeddöntők legnagyobb rangadója lesz ez a párharc. Mindkét gárda magabiztosan vette a nyolcaddöntős mérkőzését: a skandinávok 28-22-re győzték le a németeket, míg a balkániak 38-28-ra nyertek Angola ellen.

Legutóbbi összecsapásuk egy igazi drámát hozott, ahol 34-31 arányban Montenegró győzött. Ez most számunkra nem lenne jó eredmény, mivel mi csak akkor juthatunk ki az olimpiai selejtezőre, ha Norvégia nyeri a világbajnokságot illetve Montenegró az első hét között végez. Most tehát minden magyarnak norvég drukkernek kell lennie. Egyébként a játékosállományuk alapján képesek lehetnek a végső sikerre. Oroszok elleni 26-25-ös vereség óta csak győztek, többek közt Románia és Spanyolország ellen is.

A déliek számára is egy kisebb kisiklással kezdődött az esemény ( 28-28 döntetlen Szerbia ellen), de azóta rendületlenül haladnak céljaik felé. A csapat nagy erőssége Katarina Bulatovic, aki az ilyen nagy mérkőzéseken mindig a legjobb teljesítményét nyújtja.

A meccset a két csapat védekezése illetve a technikai hibák száma fogja eldönteni.

Tipp: Norvégia -1,5 @ 1.90


Dánia1.46  döntetlen9.00  Románia3.65
Dánia a svédek elleni magabiztos győzelemmel jutottak be a legjobb nyolc közé ( 26-19 ). Keleti szomszédunk pedig a torna egyik legnagyobb meglepetését okozták a brazilok 25-22-es legyőzésével. A két válogatott legutóbb a 2014-es Európa-bajnokságon találkozott, ahol 29-29-es döntetlen játszottak.

A dán csapat számára nem kezdődött a legjobban a világbajnokság hisz csoportjukból csupán a harmadik helyen jutottak tovább. Ennek ellenére az egyenes kieséses szakaszban egy teljesen más csapatot láthattak a szurkolók. A románok ugyancsak nem remekeltek a csoportjukban, mivel három vereséget is elszenvedtek és csupán a negyedik helyen jutottak tovább. Ezek után pedig következett egy csodával felérő győzelem. Innentől számukra már csak ajándék, ami jön, mert megvan a hőn áhított olimpiai selejtezős helyezés.

A házigazdák számára most kezdődik csak igazán a verseny, mivel az egész ország győzelmet vár tőlük, és mint tudjuk, a nagy elvárásoknak sose könnyű megfelelni. Ezen az összecsapáson azonban ők az esélyesek.

Tipp: Dánia -2,5 @ 2.02

Eredő odds: 7.60