Női kézi-vb: Ki foglalja el a trónt?


Lengyelország3.80  döntetlen11.00  Románia1.44
Két meglepetéscsapat találkozik egymással a bronzcsatában. Az elődöntőben a lengyelek sima meccsen 30-25-re kikaptak Hollandiától, míg a román válogatott egy végletekig kiélezett meccsen hosszabbításban 35-33-as vereséget szenvedett Norvégiától. Legutóbb a két csapat a tavalyi Eb-n találkozott egymással akkor a keleti szomszédaink nyertek 24-19-re.

A lengyelek számára a csoportban való gyengélkedés után óriási bravúr ez a szereplés. A legjobb négy között azonban már nem sok esélyük maradt. Számukra ez a mérkőzés egy igazi ajándék és akármi lesz a végeredmény, mindenféleképpen sikerként könyvelhetik el. A románoktól is óriási bravúr, hogy idáig eljutottak. Előzetesen senki sem várt tőlük ekkora kiugró sikert, de a svéd szövetségi kapitány remekül összerakta a csapatot. Számukra viszont egy kicsit keserédes lehet az öröm, mivel a norvégok ellen óriási lehetőség volt a kezükbe, de nem tudtak élni vele.

Az előjelek, illetve a tornán mutatott játék alapján Neagu-ék az esélyesek, de a lengyelek sose adják fel, ezt már bizonyították.

Tipp: Románia -2,5 @ 1.88


Hollandia3.45  döntetlen10.00  Norvégia1.52
A torna két legjobban teljesítő csapata találkozik egymással a döntőben. A legjobb négy között Hollandia simán (30-25) míg Norvégia nagy nehézségek árán tudott csak bejutni.

Legutoljára 2011-ben találkozott egymással a két gárda tétmérkőzés akkor 34-22-re győztek a skandinávok. Azóta azonban óriási fejlődésen ment át a holland kézilabda. Játékosaik közül most már jó páran európai élcsapatokban játszanak erre jó példa Groot illetve Broch, akik a Győr csapatát erősítik. Kapusposzton pedig egészen fantasztikusan teljesítenek. Tesser óriási védéseinek köszönhetően vezeti a kapusrangsort és az elődöntőben is kiemelkedően teljesesített a 40% feletti védési hatékonyságával.

A skandinávok számára eddig minden tökéletesen alakult. Igazi csapatként játszanak és döntő helyzetekben a legjobb döntéseket hozták meg. Győzelmük esetén minden tornán ők lennének a címvédők (olimpia, Eb, vb) ez is mutatja a gárda erejét. Ennek a döntőnek is ők lesznek az esélyesei. Minden posztra két világklasszis játékossal rendelkeznek.

Eddig sok gólos mérkőzéseket játszott mindkét csapat ez többnyire a gyors kézilabdával magyarázható. A döntő viszont mindig egy más mérkőzés. Itt a védekezésbeli, illetve a technikai hibák számának minimalizálása lesz a ő feladat. Aki ebben jobban teljesít, az fogja végén felemelni a trófeát.

Tipp: Gólok 54,5 alatt @ 1.92

Eredő odds: 3.61