Női kézi-vb: Harc Rióért


Lengyelország7.50  döntetlen14.00  Magyarország1.17

A legfontosabb szakaszához érkezett a világbajnokság. A mondás azt tartja, hogy lengyel magyar két jó barát, de ez most a pályán biztosan nem fog látszódni, mivel mindkét csapat célja az olimpiai kvalifikáció. Márpedig ennek a meccsnek a vesztese lemondhat erről az álomról.

Legutóbb a 2014-es Európa-bajnokság egyik csoportmeccsén játszottunk a lengyelekkel és azt a mérkőzést 29-23-ra megnyertük. Ennek az összecsapásnak is a mi lányaink az esélyesei. A Montenegró elleni katasztrofális játékunk óta két sima győzelmet arattunk (29-22 Dánia, illetve 31-21 Japán ellen) és ezzel a csoport második helyén jutottunk tovább.

A lengyelek játéka nagyon döcög eddig a tornán. Kuba, Kína és Angola csapatát győzték le és így kaparintották meg csoportjukban a harmadik helyet. Ahogy láthatjuk az előző felsorolásból, nem túl veretes gárdákat múltak felül nagy szenvedések árán.

Németh András úgy fogalmazott, hogy ez lesz a legfontosabb meccsünk az egész tornán és ennek megfelelő hozzáállást is vár a lányoktól. Szucsánszki és Tomori fantasztikus játékára továbbra is égető szükségünk van. Kapusaink teljesítménye eddig is jó volt, de hétfőn is nagyon nagy szükség lesz rájuk. Győzelem esetén az Oroszország – Dél Korea párharc továbbjutója lesz az ellenfelünk.

Tipp: Magyarország -4,5 @ 1.80