Női kézi: Dánia ellen kéne föltámadni


Dánia1.44  döntetlen9.50  Magyarország3.55
A dánok számára sem úgy alakult az első csoportmeccs, mint arra előzetesen számítottak, ugyanis szoros mérkőzésen 22-21 arányban kikaptak Montenegrótól. A mieink produkcióját pedig aligha kell külön ismertetni, de azért a rend kedvéért tegyük meg: a csehek 27-22-re nyertek ellenünk – a torna egyik legnagyobb meglepetését okozva ezzel.

Magyarország történelmi vereségének (előtte még soha nem kaptunk ki Csehországtól tétmeccsen) több oka is van, elsősorban talán a sorozatos sérülések miatt bevetett, kevésbé rutinos játékosok idegessége miatt teljesített mélyen tudása alatt a nemzeti csapat. Ebből a szempontból is jó hír, hogy Szucsánszki Zita elvileg már felépült erre a meccsre és rutinjával, tudásával segítheti a válogatottat. Nem mellesleg a tavalyi világbajnokságon Szucsánszki vezérletével sikerült legyőzni Dániát 29-22-re, a Fradi játékosa nyolc gólt dobott akkor.

Az oddsok alapján nem mi vagyunk most az esélyesek, de női kézilabdáról lévén szó, gyakorlatilag bármi megtörténhet és annak ellenkezője is. Hogy ne menjünk messzire, a csehek elleni meccs is ezt bizonyította. Ehhez persze a játék összes elemében javulni kell, mert ha a Csehország elleni fejetlenség lesz jellemző, akkor annak egy újabb súlyos vereség lehet a következménye.

Tipp: Magyarország +1,5 @ 2.25