Női kézi: Csehország ellen kezdünk az Eb-n


Magyarország1.15  döntetlen14.00  Csehország7.50
Ahhoz képest, hogy Magyarország válogatottja megújulás alatt van, az EHF előzetes rangsorában az igencsak előkelő, ötödik helyen áll a nemzeti csapat. Ez leginkább a sikeres felkészülésnek tudható be, hiszen lányaink a közelmúltban Romániát, Szlovéniát és a holland B válogatottat is magabiztosan legyőzte felkészülési meccsen.

Természetesen egy Európa-bajnokság légköre teljesen más kategória, mint a barátságos tornáké és a sorozatos sérülések sem segítik Kim Rasmussen szövetségi kapitány munkáját (a norvég szakvezetővel a 2020-as olimpiáig kötött szerződést a magyar szövetség). Tomori Zsuzsa még a tavalyi világbajnokságon szenvedett súlyos térdsérülést és még mindig nincs 100%-os állapotban, majd Zácsik Szandra és Mayer Szabina dőlt ki a sorból. Korsós Dorina, Kovacsics Anikó és Szikora Melinda játékát is nélkülöznünk kell az Európa-bajnokságon, míg a szintén sérüléssel bajlódó Szucsánszki Zitát tartalékként nevezték.

A sérülések miatt egy kevésbé rutinos csapattal vágunk neki az Eb-nek, de azért lesznek tapasztalt magyar játékosok is a pályán, például Görbicz Anita és Kis Éva személyében. Már csoportból való továbbjutás sem lesz egyszerű, de mivel Rasmussen érkezésével hosszú távú munka vette kezdetét az eddigi tűzoltás helyett, akkor sem lesz nagy tragédia, ha nem jut messzire a magyar válogatott.

Magyarország és Csehország mellett Montenegró, illetve Dánia van a C csoportban. Egyik sem könnyű ellenfél, bár ugye Dániát a tavalyi vb-n sikerült megverni (Montenegrót már nem) de az is igaz, hogy egy évvel ezelőtt még teljesen más volt minden.

Egy jó kezdés viszont kellően feltüzelheti a csapatot a folytatásra és a cseheknél most aligha kívánhatnánk jobb ellenfelet az első Eb-csoportmeccsre. Csehország kijutása az Európa-bajnokságra már önmagában meglepetés volt és előzetesen a C csoport leggyengébb válogatottjának tűnik. Ha minden klappol, akkor akár egy 5-6 gólos magyar sikernek lehetünk szemtanúi hétfő este.

Tipp: Magyarország -5,5 @ 1.98