Női kézi BL: Rangadók magyar részvétellel


Ferencváros2.05  döntetlen9.00  Rostov Don2.08
Az első mérkőzésen a vendégek győztek 23-21-re, de nem csak erről maradt emlékezetes az az összecsapás. Az utolsó támadásnál az oroszok ugyanis hét mezőnyjátékossal védekeztek, amit a bírópáros óriási hibája miatt következmények nélkül megtehettek.

A hazaiak számára fontos lesz a mérkőzés, mivel az előzőt elvesztették a sorozatban. A Fradi idegenben szenvedett nyolc gólos vereséget a Nagybánya együttesétől, amit nyilván szeretnének feledtetni fanatikus szurkolóik előtt. A fővárosiak győzelem esetén jó eséllyel megszerezhetik a második helyezést, de ehhez védekezésben és támadásban egyaránt jobb teljesítményre lesz szükségük annál, mint amilyet a múlt héten láttunk tőlük.

A vendégek számára nem bír igazán nagy téttel a mérkőzés, mivel első helyüket igazából már csak matematikailag veszíthetik el. Parádés teljesítménnyel vezetik a csoportot, a csapat legnagyobb sztárja Katrine Lunde Haraldsen, de rajta kívül a fél orosz válogatott a Rostov Dont erősíti.

Szombaton nagy küzdelemre lehet számítani és ha sikerül a technikai hibákat visszaszorítani, illetve a védekezést feljavítani akkor meglehet a létfontosságú győzelem.

Tipp: FTC +1 @ 1,72


Budocnost1.23  döntetlen12.00 Győri Audi ETO KC5.40
A vasárnapi játéknap legnagyobb rangadóját rendezik Montenegróban. A két együttes előző összecsapása is végtelenül szoros meccset hozott és akkor a Győr nyert 22-20-ra.

Mindkét fél számára létfontosságú lesz a mérkőzés a csoport első helye miatt. Egyaránt 11-11 ponttal várják a meccset, de a legutóbbi csata óta Tomorit és Görbiczet is elvesztette a magyar együttes. Közben azért a világbajnok Alstadtal megerősítették a csapatot, de ettől függetlenül ki lehet jelenteni, hogy gyengült a vendégek kerete.

A hazaiaknál viszont nem történt jelentősebb változás. Kapusposzton továbbra is gyengélkednek, de ettől függetlenül ők lesznek a találkozó esélyesei. A várhatóan pokoli hangulat mellett az a tény is az ő javukra billenti a mérleg nyelvét, hogy rengeteg világklasszis erősíti a keretüket elég csak Bulatovicra vagy Neagura gondolni.

Ambros Martinnak egészen kiváló védekezést kell összeraknia, és ugyan ezt hazai pályán már egyszer sikerült megvalósítani a Budocnost ellen, de azért idegenben ez jóval nehezebb lesz. Grimsbo parádés védéseire és Amorim önbizalommal teli támadójátékára egyaránt nagy szükség lesz.

Tipp: X2 @ 3.85

Eredő odds: 6.62