Női kézi BL: Összejön-e a Fradi-Győr a legjobb nyolc között?


Ferencvárosi TC1.52  döntetlen10.00  HCM Baia Mare3.15
Az két együttes előző összecsapásán 32-24-re győztek a vendégek; a szombati mérkőzés viszont vélhetően sokkal szorosabb lesz. Ez a Fradi számára a szezon legfontosabb mérkőzése, mivel a fővárosi együttes szeretne bejutni a final fourba.

Viszont a hazaiaknál koránt sincs minden rendben, főleg védekezésben akadnak gondok. Rengeteg gólt kap a csapat, az előző fordulóban a Larvik ellen 37-31-re elvesztett meccs jól mutatja ezt. Ezen a játéknapon viszont kötelező a győzelem, mivel egy vereség esetén a csoport negyedik helyén végezne az FTC, amivel a Budocnostot kapná a legjobb nyolc között.

A Nagybánya számára remekül alakult az utóbbi pár hét, sorozatban nyerik a mérkőzéseket. A legutóbbi játéknapon valósággal legázolták a Thüringert (38-27). Geigert azonban az egész szezonra elvesztette a csapat, ami komoly érvágás lehet számukra. A vendégek szempontjából is ugyanaz a tétje a meccsnek, mint a hazaiaknak: egy győzelemmel a harmadik helyet is megcsíphetik, de a Larvik botlásával akár második helyezést is elérhetik.

Ezen a meccsen a Ferencvárosnak újra az őszi formáját kell mutatnia, ellenkező esetben kellemetlen meglepetésben lehet részük.

Tipp: FTC -2,5 @ 2.00


CSM Bucaresti2.25  döntetlen9.00  Győri Audi ETO KC1.91
Az első találkozón a Győriek nyertek 28-22-re. Ezen a mérkőzésen is ők lesznek a favoritok, mivel a hazaiak számára már tét nélküli az összecsapás.

Az előző fordulóban a bukarestiek 28-23 győzték le a dán bajnokot, Kim Rasmussen vezetésével egyre jobban muzsikál a csapat. Kezdik egyre jobban megtalálni a közös hangot, de azért még van mit csiszolni főleg a védekezésben. Rengeteg sztárral rendelkezik a csapat elég csak Bradeanura vagy Guldenre gondolni. Ugyanakkor a minőségi játékosok sem jelentenek élből garanciát a jó teljesítményre, nekik is idő kell az összeszokáshoz. Idén egy-két meglepetésre jók voltak már, de vélhetően a következő szezonban lesznek igazán veszélyesek.

A Rába-partiaknál továbbra sincsen minden rendben. A sérültek pótlása egyelőre nem sikerült a lehető legjobban. A Savenhof ellen is csak nyögvenyelős 28-26-os győzelmet arattak. Ezen a meccsen azonban fontos a győzelem, mivel akkor biztos a második helyezés. A papírforma a Győr mellett szól, illetve az is, hogy a hazaiak számára már nincs tétje a mérkőzésnek.

Érdekesség, hogy az FTC és a Győr is győz, akkor nagy valószínűséggel egymás ellen játszanak majd a legjobb nyolc között.

Tipp: Vendég @ 1.91