Női kézi BL: Mindkét magyar együttesre orosz rivális vár


Rostov-Don – Győri Audi ETO KC
A hétvége legnagyobb rangadóját vívja a két gárda a Bajnokok Ligája második fordulójában. Amióta megerősödött az orosz csapat azóta nem találkozott egymással a két együttes. A hazaiak nem kezdték jól a sorozatot, mivel a tavalyi győztes otthonában szenvedtek vereséget viszont a Győr remek játékkal leiskolázta ellenfelét.

Az oroszoknál egy régi ismerős arc, Katrine Lunde védi a kaput illetve a csapat tengelyét a nyáron olimpiát nyerő válogatott adja. A tavalyi szezon után idén sem változtattak a gyors játékukon, de még rengeteg csiszolni való van számukra. Az első meccsen Bukarestben rengeteg technikai hibát vétettek és ezzel lehetetlenné tették azt, hogy elvigyék a fontos két pontot. Számukra nagy a tét, mivel egy újabb vereséggel szinte ki is szálnak a csoport első helyéért folyó küzdelemből.

A győrieknél remekül kezdődött a szezon, a mindig mumusnak számító Midtjylland ellen parádésan játszottak. A sérültek szerencsére felépültek, egyedül Tomori szenved még egy kisebb sérüléssel, de van esély az ő játékára is. Ambros Martin számára ez egy komoly teszt lesz, mivel ez lesz az első nagy rangadója azóta, hogy kinevezték a román válogatott szövetségi kapitányának. A közvélemény ezt elég vegyesen fogadta, de egy győzelemmel el tudná hallgatatni a kritikusokat. Ezen a rangadón egyértelműen az fog dönteni, hogy mennyire tudja majd a Rába-parti alakulat lelassítani az ellenfél játékát. Amennyiben sikerül, úgy a mérkőzés egyértelmű esélyesei lesznek, de ha nem akkor viszont komoly bajba kerülhetnek.

Tipp: Vendég 2.50


Ferencvárosi TC- Astrakhanochka
A zöld-fehérek hatalmas bravúrt értek el a Vardar ellen, mivel egy nagyon értékes 27-27-es döntetlennel távoztak a macedón fővárosból. A vendég orosz együttes pedig nagy meglepetésre simán legyőzte a német Leipzig gárdáját.

A Fradi számára az idei szezon egy igazi hullámvasút. Általában jól kezdik a mérkőzéseket, de a második félidőben valahogy mindig elfogy az erő és a tudomány. Elek Gábor ezen tudott változtatni és ennek köszönhetően egyből egy nagy bravúrt tudtak elérni. Vélhetően ezt az egy pontot nem túl nagy rizikó kijelenteni, hogy magukkal viszik majd a középdöntőbe a lányok. Ezen a meccsen viszont szintén bizonyítaniuk kell, hogy esélyesként is meg tudják állni a helyüket. Kovacsics és Szucsánszki jó játékára megint csak szükség lesz. Gyorsaságukat vélhetően kihasználják majd a nagy, de zömök orosz védőkkel szemben.

A vendégek számára igencsak érdekes volt az elmúlt nyár. Azok után, hogy óriási meglepetésre megnyerték az orosz bajnokságot a Rostov előtt, gyakorlatilag az egész csapat eligazolt, még az edző is. Egyedül Postnova maradt a nevesebb játékosok közül. Anyagilag teljesen becsődölt az együttes így a keret jó része hazai fiatal játékosokból áll. Az első fordulóban azonban ebből mit sem lehetett érzékelni ezért jó lesz majd nagyon odafigyelni rájuk. Az orosz iskola mindig is termelte a tehetségeket és elég csak megnézni ki nyerte a nyári olimpiát. Egy szó, mint száz nem szabad félvállról venni őket, mert komoly játékerőt képviselnek.

Tipp: Gólok száma páros 1.91