Női kézi BL: A Fradi számára már csak saját önbecsülése a tét


Győri Audi ETO1.27  döntetlen11.50  Ferencváros4.90
A két gárda első meccsén az érdemi dolgok eldőltek hisz a győriek kiütéses, 33-20-as győzelmet arattak a fővárosiak felett. A vendégek számára tehát már csak a tisztes helytállás maradt.

A hazaiak részéről az elmúlt hetek remekül alakultak. A bajnokságban sikerült megnyerni az alapszakaszt illetve az a Bajnokok Ligájában is remekeltek. Görbicz Anita sérülése már a múlté így várhatóan a hétvégi meccsen már nagyobb szerepet is szánhat neki a hazaiak edzője, Ambros Martin. Bár kulcsembereiket vélhetően pihentetik, mivel nem szeretnék, ha valaki a négyes döntő előtt megsérülne. Az idei szezont elnézve sajnos ezen már nem lehetne meglepődni.

A vendégek számára a saját önbecsülésük lesz a tét. Európa egyik legjobb szurkolótáborát nem szeretnék cserbe hagyni ezért nagyon fogadkoznak, hogy szeretnének szépen búcsúzni a sorozattól. A szezon végére láthatótan elfáradt a Fradi, amit Elek Gábor azzal magyarázott, hogy még csak tanulják a norvég erőnléti edző által előírt edzéstervet.

Valószínűleg a szombati összecsapáson a vendégek mindent megfognak tenni annak érdekében, hogy zsinórban harmadszorra ne szenvedjenek vereséget az idei BL egyik legnagyobb esélyesétől, de ahhoz, hogy reális esélyük legyen 110%-ot kell adniuk.

Tipp: Győi Audi ETO -3,5 @ 1.81


Rostov-Don1.17  döntetlen13.00  CSM Bucaresti7.00
A két együttes első összecsapásán a vendégek győztek 26-25-re. Az egyenes kieséses szakaszban ez a párharc az egyetlen, ami még nyitott. A vereség ellenére azért óriási meglepetés lenne, ha nem az orosz gárda jutna be a final fourba.

A hazaiak saját magukat okolhatják az előző mérkőzésen elszenvedett vereségért ugyanis öt perccel a vége előtt még 24-22-re vezettek. Lunde illetve Ilina vezetésével hazai pályán hibátlan a csapat. Sőt, az előző mérkőzésen elszenvedett vereség volt az első a sorozatban. Fontos lesz az összecsapáson, hogy Lunde milyen napot fog ki, mert Bukarestben nem a megszokott teljesítmény hozta ezért le is kellett cserélni, ami azért nála igen ritkán szokott előfordulni. Mellette még a védekezésnek is fel kell javulnia, mivel a 26 kapott gól nagyon soknak számít.

A vendégek számára óriási bravúr volt az első meccsen elért győzelem. A csoportból csak negyedik helyen sikerül ugyan továbbjutniuk, de bizonyították, hogy nagyon jó erőkből állnak. Az első meccsen Gulden fantasztikus teljesítményt nyújtott illetve a többieknek is sikerült felnőniük hozzá. Fontos lesz, hogy ezen a mérkőzésen is az előző összecsapáson mutatott agresszív kemény védekezéssel rukkoljanak elő. Ha ez sikerül, akkor akár még meglepetést is okozhatnak az oroszoknak.

Összességében az megállapítható, hogy egyértelműen a hazaiak a találkozó esélyesei, de az első mérkőzés rámutatott, hogy lehet a román gárdának is keresni valója.

Tipp: CSM Bucaresti +4,5 @ 2.00