Női kézi: Az utolsó tánc


Magyarország3.50  döntetlen10.00  Oroszország1.44
A vártnál jóval szorosabb végeredménnyel zárult a norvégok elleni meccs: a magyar válogatott nagyot küzdve végül csak egy góllal maradt alul Norvégiával szemben (24-23).Lányaink játéka helyenként egészen bíztató volt és a jövőben lehet erre építeni. Főleg támadásban láthattunk szép dolgokat, viszont a védekezés továbbra is problémás volt, főleg Nora Mörk játékával nem tudtak mit kezdeni a magyar játékosok. Nem sikerült őt semlegesíteni, így a meglepetés is elmaradt.

Az oroszok Dániával játszottak 26-26-os döntetlent kedden és ez az iksz azt jelenti, hogy az olimpiai bajnok orosz válogatott már biztos nem jut a legjobb négy közé. A norvégok már továbbmentek a csoportból, a második helyért pedig Dánia fog megküzdeni a románokkal.

Elképesztő fejlődésen ment keresztül az elmúlt időszakban az orosz női kézilabda, ezt a saját bőrünkön is tapasztalhattuk, amikor a hazai rendezésű Európa-bajnokságon egy kínkeserves döntetlent tudtunk csak kiharcolni ellenük (29-29). De említhetjük a 2012-es világbajnokságot is, ahol 31-25-re legázoltak minket. A 2016-os olimpiai győzelmük pedig nem szorul különösebb magyarázatra.

Valamekkora törést biztos okozott az orosz játékosokban, hogy nem jött össze a továbbjutás. Az is biztos, hogy sokat kivett belőlük a dán meccs és mivel 24 órán belül két mérkőzést kell lejátszaniuk, lehet a fáradtság is komoly tényező lesz. Persze ez a mieinkre is igaz, de a norvégok elleni ellentmondást nem tűrő akaratból kiindulva még az sem volna meglepő, ha győzelemmel búcsúzna a magyar női kézilabda-válogatott az Európa-bajnokságtól.

Tipp: Magyarország +1,5 @ 2.20