Női kézi: Az utolsó szalmaszál


Montenegró2.95  döntetlen9.00  Magyarország1.59
A C jelű kvartett utolsó helyén nulla ponttal szerénykedő magyar válogatott úgy vág neki az utolsó csoportmeccsnek, hogy ha nem veri meg legalább négy góllal Montenegrót, akkor búcsút mondhat a továbbjutásnak. Ennél kisebb arányú győzelem csak akkor volna elég, ha a csehek legalább egy pontot szereznek Dánia ellen – viszont nem biztos, hogy erre kéne bazírozni.

A dánok elleni 23-19-es vereségnek egy pozitívuma volt: jobban játszottunk, mint Csehországgal szemben. Ez persze sovány vigasz, mert azt a produkciót elég nehéz volna alulmúlni. Viszont szerda este is rengeteg technikai hibával játszott a magyar csapat, úgy meg elég nehéz győzni, ha ennyi az eladott labda és a kihagyott ziccer. A négy kihagyott bűntetőt meg már csak tényleg zárójelben jegyezzük meg, ez semmilyen nagy tornán nem megengedhető.

Hiányzik a szervezettség, nincsenek igazán húzóemberek, igazából mintha mindenki elfelejtett volna kézilabdázni. A sikertelenség nyilván frusztrálóan hat a játékosokra és így Montenegró ellen is borzasztó nehéz lesz, mert ők aztán nem fognak finomkodni. A dánoktól kikaptak, a cseheket meg borzasztó szoros meccsen tudták csak megverni 28-27-re.

Egyébként a montenegrói válogatott is átalakulóban van, úgyhogy bőven van keresnivalónk ellenük is. Kim Rasmussen úgy nyilatkozott a dánok elleni meccs után, hogy a válogatott felkészült ellenük, tudják a lányok mit kell játszani. Ehhez mondjuk eddig sem nagyon fért semmi kétség csak hát más dolog tudni valamit és megint más azt a gyakorlatba átültetni.

Tipp: Gólok száma 48,5 felett 2.30