Nehéz meccs vár a Győrre


Viborg HK3.10  döntetlen10.00  Győri Audi ETO KC1.49
A kvartettből eddig mindkét együttes hozta mérkőzéseit; a Győr hazai pályán 32-23 arányban múlta felül a horvát Lokomotiv Zagreb-ot, majd a klub Bajnokok Ligája történetének eddigi legnagyobb arányú idegenbeli győzelmét aratva, 38-21-re győzte le a svéd Savehof csapatát az előző fordulóban. A dánok horvát ellenfelüket idegenben 18-25, míg a svéd gárdát hazai pályán 38-25 arányban győzték le, így kijelenthetjük, hogy a vasárnap 17 órakor kezdődő találkozó a csoport rangadójának tekinthető.

Nem is volt ezzel másképp a győriek trénere Ambros Martin sem, aki az ősz legnehezebb mérkőzéseként emlegette a holnapi találkozót: „Tudjuk, hogy nagyon tapasztalt és erős ellenféllel állunk majd szemben, kulcsfontosságú lesz a vasárnapi ütközet. A saját részünkről folytattuk a szisztematikus, lépésről-lépésre haladó felkészülést, és igyekszünk elérni, hogy a meccs során ne a Viborg játékstílusa érvényesüljön, hanem a miénk. Ha koncentráltan végigvisszük ezt a hozzáállást, akkor tudjuk hazahozni a pontokat.”

A Győr úgy nyerte meg a Bajnokok Ligája tavalyi kiírását, hogy Buducnost Podgorica elleni két döntetlent leszámítva (akivel később a döntőben találkozott, és győzött le) minden mérkőzését képes volt megnyerni. Ez a fantasztikus sorozat nem szakadt meg eddig az idei szezonban sem, ugyanis sem bajnoki, sem BL meccsen nem találtak legyőzőre a Rába-partiak. Legutóbb szerdán, bajnoki mérkőzésen hengereltek a Vác otthonában, annak a vége 13-31 lett. Ugyanezen a napon játszott szintén a Viborg a Nordea Kupában, ahol otthon szenvedett vereséget (28-32) a Holstebro együttesétől, amit egy héttel korábban egy szinte lekopírozott bajnoki vereség előzött meg (28-31), szintén hazai pályán a Randers csapatától.

Ám ennek ellenére abszolút nem néz könnyű meccs elébe az ETO. A házigazdáktól kemény, északi, harcias játékstílus várható, valószínűleg sok lerohanással, pörgős, gyorspasszos játékkal, agresszív védekezéssel. Idén májusban el is hódították a KEK trófeát, és állandó résztvevőjének mondható az európai kupasorozatoknak. Fiatal edzőjük Cristian Dalmose egy új edzőgenerációhoz tartozó, taktikailag képzett szakember, aki egész biztosan alaposan felkészült a vendégek játékából, ráadásul olyan válogatott játékosok állnak a rendelkezésére mint a svéd irányító Isabelle Gulldén, a szerb Sanja Damnjanovic, vagy a dán szélső, már 15 BL gólnál járó Maria Fisker.

A vendégeknél bizonyára nagyon hiányozni fog Görbicz Anita, aki első gyermeke várandósága miatt már nem szerepel több mérkőzésen. Ezúton is gratulálunk neki és párjának, Vincze Ottónak!

Tipp: Győr @ 1.49

A mérkőzést élőben nézheted az Unibet TV-n is!