Nagy lépést tehet a Fradi a második hely felé


HCM Baia Mara2.38  döntetlen9.00  Ferencvárosi TC1.85

Történetük során először találkozik a két csapat. Mindkét fél számára rendkívül fontos a mérkőzés, mivel egy győzelemmel a hazaiak életben tarthatják a továbbjutási esélyeiket, míg a vendégek bebiztosíthatják a második helyüket a csoportban.

A nagybányaiaknál rengeteg klasszis játszik elég csak megemlíteni Naschimentot vagy Pineaut, de a magyar kézilabda barátok számára egy jól ismert válogatott játékos, Szűcs Gabriella is a csapatot erősíti. Ennyi klasszissal is rendkívül gyengén teljesítenek, bár az utóbbi időben pont kezdenek éledezni a sorozatban és így már a negyedik, továbbjutó helyen állnak. Legutóbbi meccsükön például 25-23 győztek a Thüringer ellen idegenben.

A Fradi számára is kulcsfontosságú lesz ez a találkozó. Győzelem esetén szinte biztosan meglenne a második hely és még egy halvány esély maradna a Rostov befogására, de ebben az esetben már nem csak a saját kezükben van a sorsuk.

Szucsánszki Zitáék a balul sikerült vb után ugyanabban a remek formában tértek vissza, mint ahogyan az őszt végigjátszották és győztek a Larvik ellen 30-27-re. A héten pedig egy nagy megtisztelés érte a csapat vezetőedzőjét, mivel Ambros Martinnal (a Győr trénere) együtt a magyar válogatott szövetségi kapitányának. Elek Gábor pedig a megkeresésre azt mondta, hogy „kötelességemnek érzem, hogy segítsek magyar kézilabdán” ezért el is vállalta a felkérést.

Ennek a találkozónak is a tavalyi magyar bajnok az esélyese azonban az idei Bajnokok Ligája szezonban sokszor borult már a papírforma.

Tipp: Vendég -1,5 @ 2.23