Mi a hollandok titka?


De ilyet! A dániai vb-n finalista volt a holland csapat! A korosztályos válogatottjukat 2009-ben az 5.-6. helyért vívott mérkőzésen a magyar ifi válogatott egy góllal legyőzte. A magyarok sehol, a holland lányok pedig ezüstérmesnél rosszabbak már nem lesznek! Míg a mieink még most is magyarázkodnak, a hollandok elkezdik piszkosul ünnepelni az ezüstérmet, plusz lefoglalják a repjegyet a riói olimpiára!

A hollandok a korosztályos válogatottjukat elindították a női Bundesliga2-ben, tanulás, tapasztalatszerzés céljából. Idehaza a tehetséges magyar kislányok vérhólyagot ülnek a fenekükre az élcsapat kispadján, aztán amikor válogatott meccsen pályára lépnek, szemen dobják egymást! A magyar férfi bajnokságban is szerepelt a junior válogatott, de aztán elmúlt az is.

A hollandok nekibuzdultak, létrehoztak egy akadémiát, majd az onnan kikerülő kéziseket felnőtt mezőnyben küldve erősítik! Idehaza lassan nincs olyan klub, ahol ne lenne külföldi, zsíros fizuért. Elrettentő esetben, akár a komplett kezdőcsapat zsoldos. A dánok kitisztult elmével azt javasolták a csapatoknak, hogy ne dobáljanak ki pénzt ész nélkül idegeneknek. Mert, hogy erre nincs. A dánok a döntés után köszönik szépen, elég jó érzik magukat, az utánpótlásuk meg éppen annyi tehetséget ad a válogatottnak, hogy soha, semmi bajuk nem lesz. A norvégok meg elküldik külföldre a lányokat – rájuk a magyarok is bejelentkeztek – közben kiemelten törődnek az utánpótlással.

Idehaza közben bármelyik pillanatban jöhet a hír, hogy ezt a nagymenőt is megvettük, meg azt is… Miközben a tehetséges magyar fiatalok a fészerben porosodnak, aztán ha a válogatottban szerepelnek, összeomlanak, mert nem szokták meg az éles helyzeteket. Az „enbés” együttesek mindenféle megélhetési edzőt hívnak, akik egyből a haverjaikat, meg a menedzsereiket riasztják, mert megérzik a tuti pénzt. Aztán, hogy mi lesz mondjuk a magyar válogatottal, hát az pont nem érdekli őket.

Azok a hollandok ezüstérmesek – kőfejű demagógiával – ahol csak tulipán meg focipálya található és Johan Cruyff a mindent megmondó ember! Az a holland válogatott lett második a vb-n, amelynek az edzője holland és nincs holland profi kézilabdázás!

Arra fogadhatunk, ha most nem történik valami a hazai kézilabdázásban, akkor még jobban elrohan a világ a magyarok mellett!

Fogadj most a férfi kézilabda Európa-bajnokság győztesére!