Meg kell verni a románokat


Magyarország1.41  döntetlen10.00  Románia3.70
Óriási küzdelmet hozott az utolsó csoportmeccsünk Spanyolország ellen, ahol végül egy góllal kikapott magyar válogatott. „Nehezen tudtuk feltörni a spanyolok védekezését. Ami leginkább fájó volt, hogy jobbszélről nagyon sok gólt kaptunk, ez volt az egyik sarkalatos pont. Az utolsó három-négy percben nem tudtunk kapura lőni, mert technikai hibákat csináltunk. Tomori nagyon jól játszott, de a végére elfáradt és jöttek az olyan hibák, amilyeneket egyszerűen nem szabad elkövetni. A spanyolok is hibáztak, de a végjátékban jobbak voltak. Nálunk nem volt, aki hátára vette volna a csapatot, gólt dobott volna a végén” – summázza Kovács Mihály 183-szoros válogatott kézilabdázó a csütörtök esti történéseket.

Nincs idő azonban a sebeket nyalogatni, hiszen lányainknak szombat délután már a románok ellen kell pályára lépnie. Az óriási presztízs mellett már csak azért is fontos a győzelem, mert legalább négy pontot kell ahhoz begyűjteni, hogy a harmadik helyen végezzünk a csoportban és így legyen esélyünk a legjobb hatba kerülni. A csoport első két helye sajnos most szinte beláthatatlan távolságban van…

Románia egyébként a B csoportból jutott tovább, miután kikaptak Norvégiától, ikszeltek a dánokkal és megverték Ukrajnát. Ebben a naptári évben kétszer már játszottunk velük felkészülési meccset, mindkettőt fölényesen megnyertük. Persze ebből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, a pillanatnyi formák szerint nagy eséllyel ugyanolyan szoros meccset fogunk velük játszani, mint csütörtökön Spanyolországgal.

„Nagyon kiegyenlített a mezőny. Nem lehet olyan csapatot találni, amire azt mondhatnánk, hogy na ők száz százalék, hogy mindenkit legázolnak majd. Ugyanakkor a dánokat és norvégokat előrébb sorolnám” – mondja az esélyekről Kovács Mihály.

Tipp: Első gól – Magyarország @ 1.76

 

Nyerj jegyet a kézilabda Eb-re és szurkolj a helyszínről! A részletekértkattints ide!