Kötelező meccs vár a győri lányokra


HCM Baia Mare 1.08  Döntetlen 17.00 Thüringer HC 13.00

A két gárda első összecsapását a hazai együttes nyerte egy végletekig kiélezett mérkőzésen 25-23-ra. Ezen a meccsen azonban egyértelműen a hazaiak az esélyesek, mivel a vendégek számára a tisztes helytálláson kívül más nem maradt, míg a Nagybánya számára akár még a harmadik hely is elcsíphető, de akár még ki is eshetnek.

Naschimentóék remek formában vannak, legutóbb hazai pályán pont a mi sajnálatunkra a Fradi-t verték 32-24-re. Egyre jobban kezdenek összeállni, pedig a szezon elején komoly problémákkal küzdöttek, és a továbbjutás is nehezen sikerült. Velük kapcsolatban sajnos nem csak a pályán nyújtott teljesítményükről kell szót ejtenünk, hanem a rasszista megnyilvánulásokról is, amik a klub egyik klasszis játékosát Pineau-t értek. A román bajnokságban történt ez a sajnálatos dolog egy Zilah-Nagybánya mérkőzésen (28-36), amikor a hazai szurkolók olyan viselkedést tanúsítottak, ami kézilabda pályára nem való. A klub edzője a jól ismert Tadici szerint méltatlan, hogy a klubot két zártkapus meccsre ítélte a szövetség, mert véleménye szerint „nem lehet betapasztani a szurkolók száját”. Erre a meccsre visszatérve annyit fontos megemlíteni, hogy nincs sérültje az együttesnek így mindenkire számíthat a hazaiak edzője.

A vendég csapat számára egyértelműen már csak a tisztes helytállás maradt. A bajnokságban viszont jól szerepelnek, és mindössze egy pont a lemaradásuk az éllovas Liepziggel szemben. Ezen a meccsen vélhetően a fiataloké lesz a szerep, illetve azok a játékosoké, akik kevesebbet játszottak eddig, mivel a bajnokságban a negyedik helyezett Bietigheimet fogadják.

A Baia Mare számára fontos a találkozó, mivel a Fleuryt maga mögött kell tartaniuk a biztos továbbjutás érdekében, illetve kis szerencsével még a harmadik helyre is odaérhetnek.

Tipp: Baia Mare -7,5 

Győri Audi ETO KC 1.00 Döntetlen 22.00 IK Sävehof 22.00

Az első mérkőzésen a magyar csapat leiskolázta svéd riválisát 26-18-ra. Ezen az összecsapáson is egyértelműen a Győr az esélyes, de a Midtjylland tudna arról mesélni milyen ha lenézik a Sävehofot.

Tomorit és Görbiczet továbbra is nélkülözni kénytelen a Rába menti alakulat, de Aldstad egyre jobban kezd beilleszkedni. Legutóbb a Podgorica oroszlánbarlangjában szenvedtek szoros meccsen 26-22-es vereséget. Sajnos nem bírták a lányok a hajrát, de így is olyan teljesítmény nyújtottak, amire mindenképpen lehet építkezni a jövőben. Mostani ellenfelük egyértelműen nem azonos súlycsoport velük. Az első meccs után Kovacsics Anikó úgy nyilatkozott, hogy „tétmérkőzésen tudtunk gyakorolni játékelemeket”- tehát ebből is leszűrhetjük a különbséget.

A vendég számára már régen véget ért a Bajnokok Ligája érdemi része. A bajnokságban meglepetésre a második helyen állnak. Óriási meglepetésre viszont 32-24-re legyőzték a Midjtyllandot ezzel elütve őket is a sorozattól. Valószínű, skandináv csapat lévén, a magyarok ellen is ugyanígy megpróbálnak mindent elkövetni a győzelemért, de nem feltétlenül fognak komoly áldozatokat vállalni, mivel ez a mérkőzés után komoly rangadó vár rájuk a bajnokságot vezető Skuru ellen hazai pályán.

A hazaiak számára fontos ez a mérkőzés, mivel egy győzelemmel bebiztosíthatják a második helyezést, illetve szeretnének javítani a múlt heti vereség után.

Tipp: Győri Audi ETO -10,5