Kiderül, mire hivatottak a magyar csapatok a BL-ben


Rostov-Don1.41  döntetlen10.00  Ferencváros3.70
A két csapat 2012-ben találkozott utoljára a KEK-ben. Ott a Fradi simán, 54-46-os összesítéssel búcsúztatta orosz ellenfelét. Azóta nagyot fordult a világ és a Rostov óriási nevekkel erősítette meg csapatát elég csak Katrine Lunde Haraldsen-t megemlíteni.

Mindkét együttes parádés játékkal abszolválta a csoportkört. A Rostov 100%-os teljesítménnyel nyerte csoportját, míg az FTC-nek egy döntetlen kivételével csak győzelem volt a mérlege, amivel szintén az első helyen végeztek. A lebonyolítási rendszer miatt ez a két csapat hatalmas előnnyel rendelkezik a többi riválisával szemben, de hátradőlniük nekik sem szabad.

A hazaiak a mérkőzés esélyesei hisz a fél orosz válogatott náluk játszik, illetve kapusposzton is extraklasszis játékossal rendelkeznek. Ahhoz, hogy a magyar csapat csodát tegyen és győztesen térjen haza remek kapusteljesítményre lesz szükség és Pena, illetve Szucsánszki kimagasló teljesítményére. Ha ezek a feltételek teljesülnek, akkor szoros mérkőzésre számíthatunk.

Ugyanakkor az oroszok otthon mindenki ellen sima győzelmet arattak, köztük a Larvik ellen is, ami figyelemre méltó eredmény.

Tipp: X2 @ 2.70


Győri Audi ETO KC2.18  döntetlen8.50  Buducnost2.00
Igazi rangadót rendeznek szombaton az Audi Arénában. A két csapat legutóbb a Bajnokok Ligája döntőjében találkozott, akkor a Papp László Arénában, egy fantasztikus hangulatú mérkőzésen 27-21-re nyertek a győri lányok. Itt most még nem olyan nagy a tét, ellenben ez is egy fontos összecsapás lesz. Mivel a középdöntőbe a montenegrói csapat két ponttal többet hozott, kötelező a hazai győzelem.

Két komoly sérültje az ETO-nak. Tomorit az egész szezonra elvesztették illetve Görbicz Anita is minimum márciusig harcképtelen. Pótlásukra a szakmai stáb Alstadot igazolta, akit a norvég válogatottból ismerhetünk.

Vendégoldalon kapusposzt az, ami a legnagyobb problémát okozza a szezonban. A tavaly még őket erősítő Wolteringet próbálták visszacsábítani Dortmundból, de a klubja ragaszkodott a világklasszis német kapushoz. Védekezésük továbbra is nagyon kemény, amit már megszokhattunk tőlük. Nagy kérdés lesz a bírói felfogás, ami komolyan befolyásolhatja a találkozó kimenetelét.

A Győr számára két fontos kérdés lesz. Az egyik, hogy átlövő poszton, hogyan tudjuk pótolni Tomori-t a másik pedig, hogy ők is feltudják-e venni a versenyt védekezésben a balkániakkal.

Tipp: Hazai @ 2.18


Vardar Skopje1.41  döntetlen10.00  CSM Bucuresti3.70
A két együttes története során először találkozik, ami igazán érdekessé teszi ezt az összecsapást.

A Vardar csapatát már nagyon jól ismerhetjük hisz tavaly épp ők ütötték el a Győr együttesét a final fourtól. Andrea Lekic és Jovanka Radicevic vezetésével idén is jól szerepelnek a BL-ben. Viszont kérdés mennyire viseli meg a húzóembereket az a tény, hogy a vezetőség közölte néhányukkal, jövőre nem számít rájuk (pl. Lekic). Ami mellettük szólhat, az a legendás szurkolótábor, amely mindig pokoli hangulatot varázsol.

A vendég együttes idén robbant be a mezőnybe. Rengeteg új játékos került az hozzájuk és egy tudatos építkezést láthatunk a csapatnál. Kim Rasmussen, akit már a lengyel válogatott kispadjáról jól ismerhetünk itt is remek munkát végez és fantasztikus keret áll a rendelkezésére (Maria Fisker, Bradeanu, Line Jorgensen stb.).

A mérkőzés esélyese a hazai együttes, de benne lehet a meglepetés az összecsapásban. Ami döntő lehet, az a jó védekezés illetve a technikai hibák leredukálása. Amelyik gárda ezekben a mutatókban jobban teljesít, az fogja nyerni ezt az izgalmasnak ígérkező találkozót.

Tipp: Hazai @ 1.41 

Eredő odds: 6.65