Képes lesz a Fradi felnőni a feladathoz?


Ferencváros2.90  döntetlen9.50  Győri Audi ETO1.60
Kétségtelen, hogy a Bajnokok Ligája negyeddöntői közül ez a legpikánsabb párharc. Mindig érdekes, ha egy nemzetbeli ellenfelek találkoznak egymással európai kupában. A Fradi és a Győr rivalizálása nem ma kezdődött, de még soha nem találkoztak nemzetközi színtéren.

A hazaiak nem a legjobb előjelekkel várhatják az összecsapást. A bajnokságban súlyos, 33-22-es vereséget szenvedtek Győrben, amivel elvesztették az alapszakasz első helyét. A világbajnokság óta a csapat rendkívül hullámzó teljesítmény nyújt. Larvik és a Baia Mare ellen fájóan sima vereségeket szenvedtek idegenben. Hazai pályán viszont továbbra is remekelnek.

A vendégek viszont pont ellentétes utat járnak be, mivel a világbajnokság óta jól szerepelnek, a csoportból második helyen jutottak tovább. A Fradi elleni győzelem óriási önbizalmat adhat nekik ehhez az összecsapáshoz. A sérülteket remekül pótolták és most már Görbicz Anita is teljes értékű edzésmunkát végez. Az ő rutinja akár döntő is lehet ebben a párharcban. Kapusposzton Grimsbo egészen elképesztően teljesít illetve Amorim is teljesen maga mögött tudta hagyni súlyos sérülését. Negatívum gyanánt annyit lehet felróni a győrieknek, hogy a hétközi bajnoki fordulóban csak óriási szerencsével tudták megtartani első helyezésüket az alapszakaszban, ugyanis a Dunaújváros ellen 27-27-es döntetlent játszottak úgy, hogy a jövőre a Ferencvárost erősítő Kovacsics Anikó az utolsó másodpercben egyenlített.

Ezen az összecsapáson minimális dolgok, a kapusteljesítmény illetve a technikai hibák fognak dönteni.

Tipp: 1X @ 2.23


Baia Mare4.60  döntetlen11.00  ZRK Buducnost1.29
A párharc esélyese egyértelműen a címvédő montenegrói gárda, de hazai pályán okozhatnak kellemetlen perceket számukra a nagybányaiak. A csoportküzdelmek során a vendégek remek játékkal az első helyen végeztek, míg a románok egyre javuló formát mutatva szinte a sírból hozták vissza a továbbjutást.

Több, mint valószínű, hogy ez az utolsó esélye a hazai gárdának egy igazán kiugró eredményre. Anyagai gondjaik vannak, ezért húzóembereik távoznak a szezon végén, de ez a teljesítményükön egyelőre nem látszik. A kapuban Ungureanu remek formában véd illetve Pineau is remekül mozgatja a csapatot. Rajtuk kívül még mindenféleképpen érdemes megemlíteni a brazil válogatott csapatkapitányát Naschimentot, aki az utóbbi időben remekel.

A címvédőnél viszont minden a legnagyobb rendben van. Nincs komoly sérültjük, ami a szezon ezen szakaszán nagy fegyverténynek számít. A kapusposzt az egyedüli gyenge pontjuk, de ezen a poszton is egyre javuló teljesítményt mutatnak. A híresen kemény védekezésükből továbbra sem engednek illetve támadásban olyan játékosaik vannak, mint Neagu, Rajcevic (Knezevic) és Bulatovic. Ezek alapján joggal mondhatjuk róluk, hogy idén is ők a legnagyobb esélyesek.

Ezen a meccsen a vendég gárda mellett szól a papírforma, a hazaiaktól még lehet a 110% is csak arra lehet elég, hogy egy szoros meccset játszanak.

Tipp: Vendég @ 1.29