A hétvége rangadóját vívja az FTC


Rostov Don 1.29 Döntetlen 11.00 Fleury Loiret Handball 4.60

A két együttes első mérkőzését a hazaiak nyerték 27-22-re Franciaországban. Viszont ez a mai meccs már teljesen más lesz, mivel számukra semmilyen téttel nem bír ez a mérkőzés, míg a vendégek foggal körömmel küzdenek a továbbjutásért.

Az oroszoknál minden a lehető legjobban alakul idén a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában egyaránt. Mindkét sorozatban vezetnek és az idei teljesítményükkel joggal vívták ki ellenfeleik tiszteletét. A 100%-os mérlegüket is csupán múlt héten veszítették el a Ferencváros elleni 30-30-as döntetlennel. A zömével orosz válogatottakból álló csapat egyik kiemelkedő alakja Katrine Lunde Haraldsen aki eddig egészen parádés teljesítményt nyújt, biztosítva a fiatal csapatnak a kellő stabilitást. Védéseivel megalapozza a csapat sikereit.

A Fleury számára már elúszni látszott a továbbjutás, de egy óriási bravúrgyőzelemmel a Larvik ellen életben tartották a továbbjutási reményeiket. Az előző játéknapon viszont fájó vereséget szenvedtek a Baia Mare ellen (17-18), így már nem csak a saját kezükben van a sorsuk. Számos fiatal francia tehetség alkotja a gárdát, de mellettük azért egy-két rutinos játékos is található a keretben. Barbosa, Marta Lopez illetve a kapuban Zogbi azok, akik a tapasztaltságukkal segíthetik ezt a fiatal gárdát.

A franciák számára lesz ez a meccs fontosabb, vélhetően a Rostov már pihentetni fogja a legjobbjait, így szoros meccsre lehet kilátás.

Tipp: Fleury Loriet Handball x2 @ 3.35


Larvik 1.29 Döntetlen 11.00 Ferencvárosi TC 3.65

Az előző mérkőzésen magabiztosan nyert a Fradi 30-27-re. Bár már vezettek hét góllal is, a fővárosiak a végét már nem bírták megfelelő koncentrációval, és ez még akár sokba is kerülhet számukra.

A hazaiak a norvég bajnokságot magabiztosan vezetik, viszont a Bajnokok Ligájában már közel sem szerepelnek ilyen jól. Jelenleg a csoport harmadik helyén állnak, de egy háromgólos győzelemmel (feltéve, ha a Ferencváros 27 gól alatt dob) vagy egy négygólos győzelemmel már a csoport második helyére ugorhatnának. Teljesítményük hullámzó, mivel a Fleury ellen tükörsima vereséget szenvedtek hazai pályán (26-31), de a Thüringer ellen simán nyertek idegenben (20-28). Élet-halál meccs lesz számukra, mivel vereség esetén a zárónapon győzniük kellene Franciaországban, ami az első meccsük alapján elég nehéznek ígérkezik. Más különben akár ki is eshetnek a csoportból.

A magyar csapat számára nem alakulnak a legjobban a dolgok a világbajnokság óta. A játékosok fáradtan tértek vissza, és nem sikerült még igazán felfrissülniük, bár a Rostov ellen már jól játszott a csapat. A bírói ténykedés nagyban közre játszott abban, hogy sikerült az oroszoknak döntetlenre menteniük azt a mérkőzést, és reméljük, ezen a meccsen valóra válik Elek Gábor kérése miszerint „egyszer mi is szeretnénk egy ilyen játékvezetést kapni idegenben”. Igazi ki-ki meccsre készülhetnek a lányok, mivel győzelem esetén bebiztosíthatják a csoportban a második helyet, és készülhetnek a Vardar Szkopje elleni párharcra a final four-ért.

Ezen a találkozón fontos szerepe lesz a kapusteljesítménynek illetve a védekezésnek. (Ezekben nagyon fel kell javulnia a Fradinak.) Amelyik csapatnak sikerül ezekben felülmúlni a másikat, nagy valószínűséggel megnyeri ezt a kulcsfontosságú mérkőzést.

Tipp: Ferencváros @ 3.65

Eredő Odds: 12.23