Harc az életben maradásért


Fc Midtjylland1.11  döntetlen14.00  Ik Savenhof9.00
A skandináv csapatok mérkőzésén a vesztes nagy eséllyel kiszáll a továbbjutásért folytatott küzdelemből. A két gárda a 2014-es kiírásban találkozott utoljára, ahol 29-29-es döntetlen játszottak egymással. Ezen az összecsapáson azonban a hazai csapat a toronymagas esélyes. Igazi kétarcú csapatról beszélhetünk esetükben. A Vardar ellen oda-vissza sima vereséget szenvedtek, viszont a Győr ellen idegenben nyertek és otthon is egy döntetlent játszottak, ami abszolút a bravúr kategóriába tartozik.

A vendég svéd együttes korántsem szerepel ilyen jól. Az összes meccsüket elvesztették a továbbjutó csapatok ellen, méghozzá simán. Ez az összecsapás számukra az utolsó szalmaszál, ha még valami maradandót szeretnének alkotni az idei sorozatban.

Mindig izgalmas mérkőzést hoznak a skandináv rangadók. A dánok a toronymagas esélyesek, és ha nem történik valami óriási meglepetés, akkor igazolni is fogják a papírformát.

Tipp: Hazai -5,5 @ 1.85


Hc Baia Mare1.39  döntetlen10.50  Fleury Loiret Handball3.80
A két együttes először találkozik az európai kupaküzdelmekben. A hazaiak számára nem kezdődött jól a szezon hisz mind a négy meccsüket elvesztették a továbbjutó csapatok ellen. A vendég franciák még a párizsi merényletek miatt a héten pótolták az elmaradt meccsüket és 27-21-re legyőzték a Thüringer csapatát. Fontos győzelem volt ez.

A román gárda számára ki is adták a jelszót, hogy most vagy soha. Teljesen jogos ez, mivel ha itt nem tudják begyűjteni a két pontot, akkor reális továbbjutási esélyük nem igazán marad. Pedig a gárdát remek játékosok alkotják, elég csak megemlíteni a kapuban Ungureanut illetve mezőnyben Naschimentot. Valahogy mégsem találják a ritmust, éppen itt az ideje a javításnak.

A vendég francia együttest jól ismerhetik a magyar kézilabda barátok. A Fradi ellen két különböző arcát mutatta a csapat. Otthon gyakorlatilag egy megnyert meccset szórakoztak el döntetlenre, viszont Magyarországon óriási verésbe futottak bele. Kérdés melyik arcukat fogják mutatni.

A találkozó esélyese a hazai együttes, de kérdés, hogyan sikerült ebben a szünetben felrázni a csapatot. Amennyiben a védekezésük illetve a technikai hibákat minimalizálni tudják, úgy a gyors franciáknak nem igazán marad fegyverük megnyerni a mérkőzést.

Tipp: Gólok száma 53,5 alatt @ 1.75

Eredő odds: 3.24