Győzni kell!


Lengyelország6.30  döntetlen13.00  Magyarország1.18
Nagyon nehéz meccs vár a magyar válogatottra, ugyanis a lengyelek 29-22-re kikaptak Spanyolországtól, így győzelmi kényszerben játszanak ellenünk. „Szívós csapat, még ha hátrányba is kerülnek, nem fogják könnyen adni a bőrünket. Nehéz, harcos mérkőzésen győzelemre számítok” – mondja Kovács Mihály, 183-szoros magyar válogatott.

A győzelem Oroszország ellen is majdnem összejött, hiszen kevesebb, mint két perccel a vége előtt még két góllal vezettek lányaink. Aztán jött egy erősen vitatható kiállítás és az oroszok éltek ezzel a lehetőséggel, döntetlenre hozták a mérkőzést (29-29).

Egyébként nem kezdtük jól az Oroszország elleni meccset, a találkozó első félidejében volt olyan tíz perces periódus, amikor nem sikerült gólt szerezni. „Remélem, jobban tudunk kezdeni a lengyelek ellen, egy jó kezdés mindig megadja a lendületet” – mondja Kovács, majd hozzáteszi: „rosszul kezdtük az oroszok elleni mérkőzést, de mégis fölálltunk, két góllal vezettünk a vége előtt. Aztán jött ez a valóban vitatható kiállítás, ezzel kényszerpályára kerültünk és a csapat rutintalansága miatt az ellenfél akarta érvényesült a végén.”

Az viszont kétségtelen, hogy jobb ez a döntetlen, mintha kikaptunk volna és a kezdeti megilletődöttség után sok pozitívum is akadt a játékunkban. Ugyanakkor látszott, hogy a csapat még nem állt össze teljesen, Németh András variált is rendesen. Ehhez hozzájött még az egyes játékosok tapasztalatlansága, a kellő rutin hiánya.

„Nem olyan játékosokról van szó, akik ne játszottak volna már komoly meccseket. Egy válogatott mindig a jó játékosoknak a gyülekezete, de őket is csapattá kell formálni. Ha sok jó játékos van együtt, akkor nyilván kevesebb idő kell ahhoz, hogy összerázódjanak; mindenki megtudja a szerepét, hogy mi az ő feladata, mennyi terhet kell vállalnia. Talán Görbicz hiánya itt érződik a legjobban, mert azért ő elég sokat bevállalt és nagy terhet vett le a többiekről. Most a közösségnek ezt csapatként kell megoldani valahogy” – így Kovács Mihály.

Mindenestre semmi sincs veszve, ebben a csapatban van bőven potenciál, ráadásul elég, ha csak az oddsokra pillantunk, hogy lássuk, ki is az aktuális csoportmeccs esélyese.

Tippek:

Első gól Magyarország @ 1.68

Magyarország -2,5 @ 1.41

Nyerj jegyet a kézilabda Eb-re és szurkolj a helyszínről! A részletekért kattints ide!