Borzasztó nehéz meccs jön


Magyarország2.30  döntetlen9.00  Dánia1.92
A románok elleni öldöklő küzdelem után, egy nem kevésbé nehezebb találkozó vár a magyar válogatottra. Ráadásul a győzelmen kívül semmi más nem elfogadható, hiszen csupán egy ponttal előzzük meg a negyedik helyezett Dánokat (mi négy ponttal vagyunk a másodikak). Ha esetleg kikapnánk, akkor a legjobb hat közé kerülés is komoly veszélybe kerülhet.

Szombat este nem ment különösebben jól a játék, viszont akarásból jelesre vizsgázott az egész csapat. Ezt azért volt különösen jó látni, mert a válogatottban jelenleg nincs olyan meghatározó játékos, aki a hátán vinné el az egész csapatot, hanem mindig más az, aki pluszt tesz hozzá a játékunkhoz. Szombat este Tóth Gabriella volt ez a játékos: nagyszerűen szállt be a játékba, góljai nélkül kikaptunk volna Debrecenben.

Szombaton Dánia Lengyelországgal játszott és 19-28-ra nyertek is a dánok. Az eredményből arra következtethetnénk, hogy sima győzelmet arattak, de igazából csak a végén tudtak ilyen tetemes előnyre szert tenni.

Azt valószínűleg senkinek nem kell külön elmondani, hogy az északi népek hagyományosan jók kézilabdában és bár Dánia nem tűnik verhetetlennek, de inkább ők a meccs esélyesei, bravúr kell a győzelemhez. Nagyon gyors kézilabdát játszanak, védekezésben nagyot kell javulnia a mieinknek. Németh András szövetségi kapitány úgy nyilatkozott ezzel kapcsolatban, hogy „…gyors játékban nagyon erősek. Támadásban viszont kevés kombinációjuk van, két-háromhoz ragaszkodnak, azokhoz tesznek hozzá további elemeket, ezeket kell majd megakadályoznunk. Érdekes szerkezetben játszanak, de rájuk is igaz, hogy elsősorban csapatként működnek jól.”

Tipp:
Triscsuk góljai 4,5 felett @ 1.80