Az ötödik helyért játszunk pénteken


Magyarország2.28  döntetlen8.00  Franciaország1.98
Nem sokan hittek abban, hogy a magyar női kézilabda-válogatott a középdöntő utolsó meccsén meg tudja verni Norvégiát, ám szerencsére nem így történt. Fantasztikus mérkőzésen 29-25-re nyertünk és így az ötödik helyért játszhatunk Franciaország ellen.

Fontos részlet, hogy a norvégok számára már napokkal ezelőtt biztossá vált, hogy a csoport első helyén végeznek, így aztán nem voltak túl motiváltak. Löke a meccs után egy nyilatkozatban elismerte, hogy nem játszottak teljes erőbedobással, a második játékrészben pedig inkább jól láthatóan különböző formációkkal kísérleteztek.

Mindez persze semmivel nem csorbítja a magyar válogatott érdemeit, amely megint nagyszerűen funkcionált csapatként. Támadásban és védekezésben most egyaránt kijött a lépés, Kiss Éva teljesítményére a kapuban pedig tényleg nehéz jelzőket találni.

Az előre kitűzött, minimális cél teljesült: Magyarország a legjobb hat közé jutott. Persze sokkal jobban festene az egész, ha győzelemmel zárnánk a franciák ellen, akikkel egyébként az Eb előtt pár nappal felkészülési meccset játszottak lányaink, ami 24-24-es döntetlennel ért véget.

A két csapat örökmérlege nekünk kedvez: 46 alkalommal játszottunk eddig a franciákkal, harmincszor nyertünk mi, tizennégyszer a franciák és kétszer született döntetlen. Ami pedig az Eb-t illeti: Magyarország legjobbjai háromszor nyertek, kétszer kikaptak, és egyszer döntetlent értek el, míg a franciák négyszer győztek, egyszer ikszeltek és egyszer vereséget szenvedtek.

Lányaink egyébként csütörtök délután érkezte Budapestre és csakúgy, mint a norvégok elleni meccs előtt; Németh András nem vezényelt edzést, csak egy minimális átmozgatás szerepel a programban, amit egy közös vacsorával zárt a csapat.

Tipp: Gólok 48,5 felett @ 1.98