Az oroszok ellen kezdünk


Magyarország1.42  döntetlen10.00  Oroszország3.65
Két felkészülési meccset játszott a magyar válogatott közvetlenül az Eb előtt: Ausztria legjobbjait 38-24-re vertük, majd következett a franciák elleni 22-22-es döntetlent.

Utóbbiról Tomori Zsuzsanna, a válogatott csapatkapitánya úgy nyilatkozott, hogy „egy erős válogatottal játszottunk jó meccset.” Nos, Oroszország válogatottja sem éppen gyenge, bár az igaz, hogy manapság sem klub, sem pedig válogatott szinten nem olyan sikeresek, mint a 2000-es évek elején.

Sőt, tavaly Oroszország még vb-kvalifikációt is elbukta. Az, hogy az Eb-re kijutottak, a sikertelen vb selejtezők után bekövetkező edzőváltásnak is köszönhető. Napjainkban az oroszok kicsit statikus játékot játszanak, viszont támadásban remekül alkalmazzák a két beállós taktikát. Védekezésben szinte kizárólag a hatos falat preferálják.

Hazai környezetben gyakorlatilag kötelező ellenük a győzelem, ami azért nem lesz olyan könnyű. Ugyanis alapembereket kénytelen nélkülözni egy átalakulóban lévő magyar válogatott; Görbicz és Zácsik hiánya bizonyára érezhető lesz. Mindenestre bízzunk benne, hogy győzelemmel kezdjük a hazai rendezésű Eb-t.

Tippek:

Magyarország -1,5 @ 1.57

 

Gólok 53,5 alatt @ 2.00