Kézi vb: Nincs mese, most győzni kell!


Nehéz bármi okosat mondani a románok és a németek elleni vesztes mérkőzés után. A legbosszantóbb az egészben, hogy például a németek ellen mindkét félidőben jól játszott a magyar válogatott és a vereség ellenére igenis voltak bíztató momentumok. Azt is tegyük hozzá, hogy akkor is a haramadik helyen végzett volna a csapat, ha legyőzzük a németeket.

A védekezés úgy-ahogy rendben volt a Németország elleni meccsen, plusz a lerohanásokkal is szépen próbálkoztunk bár az is igaz, hogy többet is ki lehetne hozni ezekből a helyzetekből. Viszont felállt fal elleni támadásban még van hová fejlődni, és jó lenne, ha nem csak egyedül Görbicz vinné a hátán a többieket, hanem néhányan felnőnének mellé (például Zácsik tud ennél sokkal jobban is játszani). Úgy tűnik a csapatszellem továbbra is töretlen, ez további pozitívum.

Támadásban nagyobb koncentrációra van szükség, ugyanis a csoportmeccsek alatt elég sok zicccer kimaradt. Emelett nagyobb vállalkozó kedv kellene még, ez több jó átlövést és talán több, és nem utolsó sorban eredményesebb betörést hozhat.

Szóval a spanyolok ellen igazi élet-halál harcot vívunk majd és a korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogyha igazán kell, akkor összeszedik magukat a csajok. Szükség is lesz minden energiára, mert nagyon jó a spanyol válogatott. Megvan a saját stílusuk, remek formában vannak. Erőt adhat, hogy eléggé hasonló a jelenlegi helyzet, mint a tavalyi Eb-n volt és akkor sikerült megvernünk őket. Az is a magyar csapat malmára hajthatja a vizet, hogy talán egy kicsit lebecsülnek minket így két vereség után.

Amúgy statisztikákban is nagyszerűen látszik, hogy a magyar csapat vezéregyénisége Görbicz Anita, aki 37 góllal a második helyen áll a góllövőlistán (az első helyen a minket is  rendesen megszóró Susann Müller van 45 dobott góllal). Ugyanígy a Győr játékosa a legjobb a gólpasszokban is, a csoportmecccsek alatt 15-ször passzolt úgy, hogy abból gól született.

Kevés labdát szerzünk, de a blokkolás jól megy. Bulath Anita és Szekeres Klára nyolc-nyolc blokkolt lövéssel holtversenyben a harmadik helyen áll.

Ami a lövéseket illeti; a magyar csapat 61 százalékos lövőteljesítményt produkált az öt csoportmeccs alatt. Ez csak egy százalékkal marad el a spanyolok 62 százalékos teljesítményétől. Huszonnégy betörési kísérletből összesen tizenkilenc gól született, harmincegy indításból pedig huszonkétszer találtunk a kapuba. A számok azt is híven tükrözik, hogy a kapusteljesítményünk még mindig nem az igazi, Kiss Éva és Herr Orsolya harminchárom százalékos teljesítményt hozott össze. Spanyolország ebben sokkal jobb, mutatójuk negyvenegy százalék.

Mindent összegezve papíron Spanyolország tűnik az esélyesebbnek, ugyanakkor mint arra már föntebb utaltunk, egyáltalán nem lenne meglepő, hogyha foggal-körmmel küzdve is, de valahogy behúznánk ezt a meccset.

Tipp: A magyar válogatott nyeri a mérkőzést @ 2.60