Kezdődik a kézilabda világbajnokság!


Pénteken Szerbia-Japán mérkőzéssel startol világbajnokság, a mieink szombat délután kezdenek majd Csehország ellen. Ha az egy évvel ezelőtti Európa-bajnokság történéseiből indulunk ki, akkor joggal reménykedhetünk abban, hogy idén is sikerül valamilyen érmet szerezni. Azonban a helyzet ennél sokkal összetettebb. Karl Erik Böhn betegsége miatt jelenleg Hajdu János irányítja a válogatottat, akik több mint fél évig nem játszottak együtt. Hajdu saját bevallása szerint sem változtatott a norvég mester által kialakított játékrendszeren, alapvetően az eddigi taktikai elemeket gyakorolták a vb előtti összetartáson. Problémát jelent még Zácsik Szandra rejtélyes hasfájása, de alapvetően jó a hangulat a csapatnál. A tavalyi Eb-n szerzett bronz minden bizonnyal megerősítette a csapategységet és mivel gyakorlatilag alig változott a keret, bízhatunk a jó szereplésben.

Magyarországnak a D jelű csoportból (Magyarország, Csehország, Németország, Ausztrália, Románia,Tunézia) kellene továbbjutnia, ez az egyetlen olyan hatos, ahol négy európai csapatt is van. Ebből kifolyólag kiegyenlített küzdelmekre számíthatunk, egyedül Ausztrália és Tunézia lóg ki a sorból, és nem csupán földrajzi elhelyezkedésük miatt. Tunézia még soha nem jutott tovább vb csoportból, míg az ausztrálok csak abban reménykedhetnek, hogy végre sikerül majd nyerniük világbajnoki meccset.

A legnehezebb ellenfél egyértelműen Németország válogatottja, de nem lehetetlen feladat az ő legyőzésük sem. Mint ahogy a románok és csehek ellen is magabiztosan léphetünk majd pályára. Egyébként a csoportból a legjobb négy jut tovább a nyolcaddöntőbe és nem kell különösebb jóstehetség ahhoz, hogy előre lássuk: a négy európai csapat lesz az. Szóval több mint valószínű, hogy a csoportból tovább jutunk majd, az lesz a nem mindegy, hogy melyik helyről. De ezt a  kérdést egyelőre nem sok értelme van boncolgatni.

Egyébként október végén, egy Szombathelyen rendezett tornán a második helyen végzett a válogatott, mondjuk ebből az eredményből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. Az a kupa jobbára a kisérletezésről szólt, talán ezért is fordulhatott elő, hogy hazai pályán kikaptunk Brazíliától. Akkor úgy tűnt, hogy kapusposzton nem vagyunk túl erősek, illetve beállós poszton vannak még problémák. Mindezek ellenére hazánk válogatottja jelenleg a világ élmezőnyébe tartozik és jó lenne, ha ez így is maradna.

A Csehország elleni meccs után december 9-én Tunézia, 10-én Ausztrália, 12-én Románia, 13-án pedig Németország lesz az ellenfél.

Tippek: Magyarország - Csehország 1 @ 1.22

            Magyarország - Csehország, az első gólt magyar csapat szerzi @ 1.70

Számolj vissza karácsonyig az Unibet Advent kalendárral! Minden nap más promócióval várunk oldalunkon - ingyen pörgetések, bónuszok, készpénz és tárgy nyeremények, kockázat mentes fogadások a sportfogadás, a kaszinó, a póker és a bingó kedvelőinek!

Látogass vissza minden nap az újabb meglepetésekért!